«Μπλοκα» αγροτων λογω περικοπων στις επιδοτησεις στη Γερμανια

Οι αγρότες είναι εξοργισμένοι και απειλούν με διακοπή στις προμήθειες

Οι αγρότες στη Γερμανία έχουν αρχίσει να κλείνουν δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των επιδοτήσεων, με περίπου 200 τρακτέρ να έχουν ακινητοποιηθεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Επίσης, έχουν αναφερθεί μπλόκα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Σαξονία και τη Βαυαρία.

Οι περικοπές των επιδοτήσεων σχεδιάστηκαν για να διορθώσουν μια δημοσιονομική κρίση, αφού δικαστήριο έκρινε παράνομο τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2024. Αλλά οι περικοπές γύρισαν μπούμερανγκ και υπάρχουν φόβοι ότι η διαμάχη που προέκυψε θα μπορούσε να ενισχύσει τη δημοτικότητα της ακροδεξιάς.

Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω

Απαντώντας στα μπλόκα, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ προειδοποίησε ότι η παρεμπόδιση του κόσμου να πάει στη δουλειά, στο σχολείο ή να επισκεφθεί έναν γιατρό «θα προκαλέσει θυμό και διαφωνίες».

Όμως οι αγρότες είναι εξοργισμένοι και η ένωσή τους, η DBV, κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει όλα τα σχέδια για την περικοπή των επιδοτήσεων.

«Διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η προμήθεια τροφίμων υψηλής ποιότητας», προειδοποίησε ο επικεφαλής της DBV σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπως μεταδίδει το BBC.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.