Best City Awards 2023: Υψηλες διακρισεις για 3 απο τους 5 Δημους του Εβρου

Απέσπασαν συνολικά 8 βραβεία

Υψηλές διακρίσεις πέτυχαν οι 3 από τους 5 Δήμους του Νομού Έβρου, στα Best City Awards για το 2023, με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου να αποσπούν συνολικά 8 βραβεία για την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής, που προσφέρουν.

Πιο αναλυτικά, τα Best City Awards, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, ανέδειξαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους νικητές, σε μια ολοζώντανη και δυναμική Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2023 powered by Olympios Group of Companies που διοργανώνει η Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για 7η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της εποχής και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τέσσερα βραβεία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απέσπασε τέσσερα βραβεία, που αφορούν την
«Προσβασιμότητα στην επικοινωνία και συμπερίληψη», τα «Συστήματα μέτρησης ποιότητα αέρα», τη «Βιώσιμη αστική κινητικότητα και ηλεκτροκίνηση» και το «Online σύστημα παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης».

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύονται ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΕΥΑΟ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ορεστιάδας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας βραβευτήκαν στα Best City Awards.

Στο Δήμο Ορεστιάδας και στη ΔΕΥΑΟ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

  • Χρυσό βραβείο: Ενότητα: Liveable City / Κατηγορία: Υγεία / Συστήματα τηλεϊατρικής και τηλεπρόνοιας / Δήμος Ορεστιάδας / Τηλεφροντίδα και τηλεπαρακολούθηση μέσω εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και παροχής υπηρεσιών τηλεϊατρικής στο Δήμο Ορεστιάδας / Συστήματα τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης για υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
  • Χρυσό βραβείο: Ενότητα: Green City / Κατηγορία: Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση/ Δήμος Ορεστιάδας | Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών για την ανακύκλωση με χρήση έξυπνων συστημάτων στο Δήμο Ορεστιάδας.
  • Ασημένιο βραβείο: Ενότητα: Green City/ Κατηγορία: Αφαλάτωση / Δημοτική Επιχείρηση ‘Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας / Επεξεργασία πόσιμου νερού και δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης σε 14 οικισμούς του Δήμου Ορεστιάδας.

Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν επιβράβευση της εντατικής εργασίας και των προσπαθειών που καταβάλλουν καθημερινά τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και η Δημοτική Αρχή για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου και τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες.

Νέα διάκριση και για τον Δήμο Σουφλίου

Κατάκτηση BRONZE βραβείου Best City Awards 2023 για τον Δήμο Σουφλίου, για έργο οδοποιίας 21 χιλιομέτρων στον ορεινό όγκο.

Η πρόταση υποβλήθηκε στην κατηγορία 1.1.8. Έργα Οδοποιίας. Ειδικότερα αφορούσε το έργο με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΜΙΚΡΟ ΔΕΡΕΙΟ-ΡΟΥΣΣΑ-ΓΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 6/4/2020». Τελικώς, η υποψηφιότητα του Δήμου Σουφλίου, συγκέντρωσε ικανοποιητικούς βαθμούς ώστε να διακριθεί σε αυτήν την κατηγορία λαμβάνοντας το BRONZE βραβείο Best City Awards 2023!

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλακίκος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, θεωρώντας τη διάκριση αυτή πολύ σημαντική, διότι η υλοποίηση του ως άνω έργου 21 χιλιομέτρων σχεδόν, η οποία επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο, συνέβαλε πραγματικά στην πρόοδο προς το καλύτερο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων που κατοικούν στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου.

Οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών πλέον διανύουν μία ασφαλή διαδρομή από και προς την έδρα του Δήμου, η διάρκεια της οποίας έχει μειωθεί κατά 30-35 περίπου λεπτά, κάτι που συμβάλει στην προσπάθεια επίτευξης ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών του Δήμου Σουφλίου, διότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν είναι πια αποκλεισμένη από το κέντρο λήψης αποφάσεων αλλά και από τις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και αθλητικές δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.