«αξιΖΩ» ΙΚΕ: Ζυμαρικα, μαρμελαδες και γλυκα κουταλιου φτιαγμενα απο τα πιο αγνα χερια

Το εργαστήριο, που δημιούργησε ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα

Υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και -κυρίως- με μεράκι και αγάπη από τα πιο αγνά χέρια παράγει η «αξίΖΩ» ΙΚΕ.

Πρόκειται για την εταιρεία, που δημιούργησε το 2021 ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», προκειμένου να υποστηρίξει το έργο που επιτελεί εδώ και 41 χρόνια, αλλά παράλληλα να προσφέρει δημιουργική απασχόληση και να δώσει διέξοδο σε ανθρώπους με νοητική υστέρηση, οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Για τη πρωτοπόρα αυτή ιδέα, εξάλλου, η εταιρεία βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες στην κατηγορία Κοινωνικό και Καινοτόμο Μέλλον χωρίς Αποκλεισμούς.

«Το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών, μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού της αξίΖΩ ΙΚΕ έχει ως στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στον εργασιακό χώρο. Μέχρι στιγμής έχουμε τρία παιδιά που εργάζονται και τρία που εκπαιδεύονται για να μπουν στη διαδικασία της παραγωγής. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, όμως, όλα τα παιδιά συμβάλλουν με διάφορους τρόπους, είτε στο γέμισμα, είτε στη συσκευασία, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Θέλουμε να φτάσουμε τον μέγιστο αριθμό παιδιών που μπορούν να μπουν στο εργαστήριο για εργασία», είπε στη voria.gr ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας, Χρήστος Κώστογλου.

Στο εργαστήριο, που βρίσκεται στην Καρυδιά Ροδόπης, λίγο έξω από την Κομοτηνή, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και στο τέλος του 2021 ξεκίνησε και η παραγωγή των προϊόντων, τα οποία παρουσίασε και στη φετινή Detrop στη ΔΕΘ. Διαθέτει σπιτικές μαρμελάδες με μεγάλη περιεκτικότητα φρούτου, οι λεγόμενες premium, ενώ έχει και επιλογές με στέβια, αλλά και με γεύση σταφύλι-αρώνια με χυμό σταφυλιού για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη. Επίσης, γλυκά κουταλιού με φρούτα εποχής και σπιτικές σάλτσες ντομάτας διαφόρων ειδών, απλές και με έτοιμες συνταγές, όπως με θυμάρι, με πιπεριά ή με κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και στα ζυμαρικά, που διατίθενται σε ποικιλία ειδών, λευκά, μαύρα, τρικολόρε με δίκοκκο σιτάρι ζέας και vegan, καθώς επίσης σε παραδοσιακούς τραχανάδες. Ειδική κατηγορία υπάρχει και για τους λάτρεις του gourmet, που μπορούν να απολαύσουν κριθαράκι με μανιτάρια porcini και τραχανάτο κολοκυθένιο ή γλυκό με αποξηραμένα λαχανικά. Όλα τα προϊόντα που παράγονται είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με αγνά και φρέσκα υλικά χωρίς συντηρητικά.

«Τα προϊόντα μπορεί κανείς να τα βρει στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στη Δράμα και σε περιορισμένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί και το eshop μας, για να μπορούμε να τα προωθήσουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό όπου ήδη υπάρχει ζήτηση», ανέφερε ο κ. Κώστογλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.