Ασυνοδευτα ανηλικα παιδια σε διαμερισματα του εργου «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» σε Καβαλα και Δραμα

Μαζί με τις δράσεις του προγράμματος περιοδεύουν και τα εικαστικά έργα της διεθνούς συμμετοχικής καλλιτεχνικής δράσης, με τίτλο «Τα πρόσωπα της Μεσογείου»

Το έργο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», που αφορά τη φιλοξενία και την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ασυνόδευτους ανήλικους και γυναίκες αιτούσες άσυλο στην Ελλάδα, διευκολύνοντας τη διαδικασία της κοινωνικής τους ένταξης, παρουσιάστηκε σήμερα και στην Καβάλα, τελευταίο σταθμό μιας μεγάλης περιοδείας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Μαζί με τις δράσεις του προγράμματος περιοδεύουν – ταξιδεύουν και τα εικαστικά έργα της διεθνούς συμμετοχικής καλλιτεχνικής δράσης, με τίτλο «Τα πρόσωπα της Μεσογείου», που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με την καταλανική οργάνωση «STOP Mare Mortum».

Η πόλη της καβάλας, μαζί με τη γειτονική πόλη της Δράμας, αποτέλεσαν το προηγούμενο διάστημα δυο περιοχές όπου ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, φιλοξενήθηκαν σε διαμερίσματα του έργου «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» σε μια προσπάθεια ημιαυτόνομης διαβίωσής τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνική ένταξή τους.

Όπως εξήγησε, η Θάλεια Σιώπη, γενική συντονίστρια του έργου ΔΙΑΠΛΟΥΣ, τον τελευταίο χρόνο και μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν συνολικά 27 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά σε τέσσερα διαμερίσματα στην Καβάλα και τη Δράμα, με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού που μεριμνούσε για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, που διαμένουν προσωρινά σε σπίτια του προγράμματος, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της κάθε πόλης, έχουν τη δυνατότητα είτε να θέσουν αίτημα οικογενειακής επανένωσης με κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που διαμένει σε άλλη χώρα, είτε να ζητήσουν την παροχή ασύλου και να διαμείνουν στην Ελλάδα. Μέχρι πρόσφατα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είχαν τη δυνατότητα να αιτηθούν και τη μετεγκατάστασή τους σε κάποια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, όπου δεν ήταν απαραίτητο να έχουν συγγενείς και να ενταχθούν εκεί σε ανάλογες στεγαστικές δομές και προγράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.