Αστεροκοσμος στη ΔΕΘ: Περισσοτερο φαντασμαγορικος και με πολλες εκπληξεις

Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο και τι θα παρέχει - Πού θα βρίσκονται τα παγοδρόμια

Περισσότερο φαντασμαγορικός, με πολλές εκπλήξεις καθώς και με νέες προτάσεις ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους επανακάμπτει δυναμικά, στα πρότυπα προ πανδημίας, ο φετινός Αστερόκοσμος ο οποίος θα λειτουργήσει στο χώρο της ΔΕΘ. Θα διαρκέσει περίπου για έναν μήνα καθώς θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και θα ρίξει αυλαία την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023. 

Σύμφωνα με τον Σάκη Πετρόπουλο, εκπρόσωπο της εταιρείας η οποία διοργανώνει τον Αστερόκοσμο, φέτος η διοργάνωση θα απλωθεί σε μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Θα καλύψουμε τέσσερα περίπτερα, 10, 13, 14 και 15 και βεβαίως και όλο τον διαθέσιμο υπαίθριο χώρο από την πύλη της ΧΑΝΘ και προς τα πάνω. Ο Αστερόκοσμος είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να δώσει και φέτος τον εορταστικό παλμό στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο φέτος θα λειτουργήσουν δύο παγοδρόμια, στο περίπτερο 13, ενώ θα υπάρχουν και 17 μηχανοκίνητα παιχνίδια εκ των οποίων τα πέντε θα είναι καινούργια και θα απευθύνονται κυρίως στη νεολαία που της αρέσει η extreme διασκέδαση. Στο περίπτερο 14 θα υπάρχει το θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη το οποίο θα δίνει καθημερινά παραστάσεις ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και παιδότοπος.

Στο περίπτερο 15 θα είναι το Σπίτι του Αη Βασίλη όπου ο αγαπημένος άγιος των παιδιών θα υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά για να παραλάβει ιδιοχείρως το γράμμα τους, αλλά και για να φωτογραφίζεται και να μιλά μαζί τους.

Στο ίδιο περίπτερο θα είναι επίσης το Χωριό των Ξωτικών καθώς και το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, τα ξωτικόσπιτα των ακούραστων βοηθών του Αη Βασίλη, το εργαστήρι χειροτεχνίας και κατασκευής στολιδιών και των δώρων που κατασκευάζουν τα ξωτικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του μήνα λειτουργίας του Αστερόκοσμου θα διοργανώνονται και πολλά Happenings, συναυλίες μουσικοκινητικές παραστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι.

Η είσοδος θα κοστίζει 8 ευρώ και θα προσφέρει πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια καθώς και πάρκινγκ εντός της ΔΕΘ (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία).

Δύο χριστουγεννιάτικες αγορές

Παράλληλα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρόκειται να λειτουργήσουν και δύο υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως ανακοίνωσε ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η μία θα βρίσκεται στο πάρκο της ΧΑΝΘ και συγκεκριμένα στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Νικολάου Γερμανού, Μανόλη Ανδρόνικου και Λεωφόρο 30ής Οκτωβρίου και η δεύτερη κάτω από την Αρχαία Αγορά, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Στην αγορά της ΧΑΝΘ θα υπάρχουν 30 οικίσκοι – πάγκοι ενώ σε αυτή της πλατείας Δικαστηρίων 39 οικίσκοι.

Σε αυτά τα ξύλινα σπιτάκια οι πωλητές θα μπορούν να διαθέτουν φαγητά, γλυκά, ζεστά ροφήματα και κρασί, χριστουγεννιάτικα στολίδια και είδη διακόσμησης. Στα περίπτερα θα πωλούνται επίσης αγροτικά προϊόντα όπως κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, καλλωπιστικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα οικοτεχνίας, ζαχαρώδη, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία κ.ά.

Οι δύο χώροι θα στολιστούν με λαμπιόνια και θα φωτιστούν τα δέντρα, ενισχύοντας τον εορταστικό τόνο στην πόλη. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και δωρεάν δράσεις (συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις κ.λπ.) από συλλόγους και καλλιτεχνικές ομάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.