Αρχαιολογικο Μουσειο: Πανω απο 2.000 επισκεπτες μεσα σε 2 εβδομαδες

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τουρίστες όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν το μουσείο τις τελευταίες ημέρες – Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο

Περισσότερους από 2.000 επισκέπτες υποδέχθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, από την ημέρα των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσής του, στις 25 Ιουνίου, έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου. Το διάστημα αυτό, η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ από χθες, 11 Ιουλίου, ισχύει κύριο εισιτήριο 6 ευρώ και μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ.

Μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου κα Δόμνα Τερζοπούλου, σημείωσε πως μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη μόνιμη έκθεση του μουσείου πάνω από 2.000 επισκέπτες. «Ήταν οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια, παρέες, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τουρίστες, Έλληνες και αλλοδαποί, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Είχαν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένες σε ένα μουσείο, για πρώτη φορά, όλες τις αρχαιότητες της περιοχής και εισπράξαμε πολύ θετικά σχόλια, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Εντωμεταξύ, από τον Σεπτέμβριο, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει να κατακλύζεται από μαθητές, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιήσει.

«Ήδη βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας των προγραμμάτων, τα οποία θα ανακοινώσουμε εν καιρώ και σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα οργανώσουμε τις επισκέψεις των σχολείων, από όλο το νομό. Πιστεύουμε πως θα περάσουν όλα τα σχολεία από το μουσείο μας», σημείωσε η κα Τερζοπούλου.

Το νεόδμητο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στεγάζει ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές και οι επιφανειακές έρευνες στο χερσαίο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Πήλινα αγγεία, γυάλινα χάλκινα και αργυρά νομίσματα, γλυπτά και ταφικές στήλες, όπλα, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία και είδη καθημερινής χρήσης που προέρχονται από οικιστικά σύνολα και νεκροταφεία, αφηγούνται την ιστορία της περιοχής του Έβρου από την Προϊστορική έως και την Ρωμαϊκή Περίοδο. Σύντομα κείμενα, χάρτες, φωτογραφίες και σχέδια παρέχουν τις απαραίτητες για την περιήγηση του επισκέπτη πληροφορίες ενώ βιντεοπροβολές και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές εμπλουτίζουν τη μουσειακή εμπειρία.

Σκοπός του μουσείου είναι να δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον, που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης, ψυχαγωγίας, ανακάλυψης και γνώσης για όλους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα δημόσιο μουσείο που υπάγεται στην ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η οικοδόμηση του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2016 με την αξιοποίηση των πιστώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013». Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου ολοκληρώθηκε το 2022 με δαπάνες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.