Απο την Action Art για εβδομη χρονια, υπο την αιγιδα του Δημου και σε συνεργασια με τοπικους φορεις

Το πρόγραμμα από 19 ως 23 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art για έβδομη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»,  υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας, με τη χορηγία του Ηotel Niki Beach, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων & Επαγγελματιών Θέρμων, του  συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki και με τη χορηγία επικοινωνίας του Samothraki web radio.

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση η οποία επιμελείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,   και οι εξαίρετοι μουσικοί Έλσα Μουρατίδου και Onur Senturk θα συμπράξουν με αφήγηση, τραγούδια και μουσική για να ζωντανέψουν  μύθους, παραμύθια, θρύλους, του νησιού, της Μικράς Ασίας, της ευρύτερης περιοχής,  καθώς επίσης  παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και  τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον  αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη σε συνεργασία με τη «Βιώσιμη Σαμοθράκη».

Το πρόγραμμα ξεκινά 19 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης  «ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ» στην  πλατεία Παπά Γιώργη στη Χώρα, 21:00-22:30.Μια  βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα από μουσική και τραγούδι (λύρα, σάζι).

20  Αυγούστου, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών , στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης , της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου,  μύθων της αγάπης και των αστεριών, πλαισιωμένων από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Συνεχίζει 22 Αυγούστου με την παράσταση αφήγησης «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 21:00-22:30. Μια βραδιά με ιστορίες και παραμύθια από διάφορους λαούς του κόσμου, από  την Ελλάδα, την Τουρκία, την  Αρμενία, την Ιταλία, την Αφρική  με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Ολοκληρώνεται 23  Αυγούστου  με τον αφηγηματικό περίπατο  στο Πλατανόδασος του  Αη Γιώργη. Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη με παραμύθια και μύθους  για τα δέντρα, τα νερά, τα  πλάσματα του δάσους και του ουρανού, τη Σαμοθράκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.