Απεργια στις 28 Φλεβαρη για τον ενα χρονο απο το εγκλημα στα Τεμπη

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Τα καλέσματα.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επομένως τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Στη μεγάλη απεργία συμμετέχουν και τα ταξί, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), θα απεργήσουν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε συγκέντρωση για την ημέρα της απεργίας είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί εάν θα συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.