Απενταχθηκε απο το ΕΣΠΑ η επεκταση της Digea στην ΑΜΘ

Δυσαρέσκεια Παυλίδη – Ατάραχη η Digea!

Την απένταξη του έργου της επέκτασης του δικτύου αναμετοδοτών της Digea προκειμένου να καλύφθούν οι περιοχές της Περιφέρειας που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα από τη μονοπωλιακή πλατφόρμα της Digea, αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ όταν είχε αποκαλυφθεί η σκανδαλώδης διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης που απάλλασε το μονοπωλιακό πάροχο ψηφιακού σήματος από την υποχρέωση να καλύψει τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και μετέφερε το βάρος στην αυτοδιοίκηση. Τότε υπεβλήθηκε από την Περιφέρεια σχετικό αίτημα για ένταξη στο ΕΣΠΑ, αλλά αυτό πρόσφατα απεντάχθηκε με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στους καταληκτικούς χρόνους για το ΕΣΠΑ.

Δυσαρέσκεια του Περιφερειάρχη

Η εξέλιξη προκαλεί την αντίδραση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, ο οποίος ανέφερε στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ότι έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να αρθεί αυτή η ενέργεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και να γίνει δυνατή η πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα στις ορεινές και άλλες περιοχές της Περιφέρειας που παραμένουν χωρίς σήμα.
Βέβαια, η κυβέρνηση επανεξετάζει ευρύτερα και περικόπτει τα προνόμια της ψηφιακής κοινοπραξίας των ιδιοκτητών των μεγάλων καναλιών και δεν θεωρείται απίθανο να άρει, νομοθετικά, και την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση που απαλλάσσει ένα μονοπωλιακό πάροχο από την υποχρέωση να καλύψει με σήμα όλες τις περιοχές της χώρας ώστε να απαλλάξει την αυτοδιοίκηση από αυτό το βάρος και να το αναθέσει στους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

“Στον αφρό” η Digea

Φυσικά η κοινοπραξία της digea παραμένει ατάραχη, αφού έχει εξασφαλίσει τα έσοδα από τους περιφερειακούς σταθμούς ώστε να λειτουργούν οι πανελλαδικοί σταθμοί των ιδιοκτητών της και αδιαφορεί για τις περιοχές που παραμένει χωρίς σήμα εδώ και 8 μήνες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.