Απευθειας συνδεση με τη Θασο θελει η Ξανθη

Πρόταση για δρομολόγιο από το Πόρτο Λάγος προς το «σμαραγδένιο» νησί

Δημόσια πρόταση για δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου στη γραμμή Πόρτο Λάγος – Θάσος έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, Γιάννης Ιερόπουλος . «Έχει και η Ξάνθη λιμάνι και ονομάζεται Πόρτο Λάγος. Μπορούν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και όσοι είναι οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν μια γραμμή για Θάσο, γιατί έτσι είμαστε αποκλεισμένοι από παντού. Η Περιφέρεια έχει και την δύναμη και την δυνατότητα να το επιβάλει στην κυβέρνηση. Εκτός και αν υπάρχει πολιτικό κενό στον νομό Ξάνθης και έτσι είμαστε στον αυτόματο πιλότο της ανάπτυξης» είπε σχετικά.

Σημειώνεται ότι η Θάσος συνδέεται με την πόλη της Καβάλας με 6+6 δρομολόγια ημερησίως αλλά και με 29+29 δρομολόγια ημερησίως με την Κεραμωτή, ένα λιμάνι που απέχει ίσα χιλιόμετρα από τις πόλεις της Καβάλας και της Ξάνθης. Η Ξάνθη ζητά το δρομολόγιο για να αποκτήσει περισσότερη ζωή το λιμάνι της και να εξυπηρετηθούν Θρακιώτες και Βαλκάνιοι, διανύοντας μερικά χιλιόμετρα λιγότερα.

Η πρόταση πάντως έγινε δεκτή με ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες της Κεραμωτής, οι οποίοι βλέπουν τον ανερχόμενο τουριστικό προορισμό να ασφυκτιά από την ολοήμερη κίνηση των φέρι και αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για αποσυμφόρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.