Ανοιγουν τα γηπεδα 13 Φλεβαρη – Αναλυτικα ολα τα μετρα

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν ξανά για τους φιλάθλους τα γήπεδα παρουσίασαν ο Γιάννης Βρούτσης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα (13 Φεβρουαρίου), μετά τη διακοπή λόγω των επεισοδίων στον Ρέντη που στοίχισαν τη ζωή σε έναν αστυνομικό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκαν στην επανέναρξη παρουσίας θεατών και τη διάθεση εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και στη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τα μέτρα που είχαν προαναγγελθεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν νομοθετηθεί κατά το παρελθόν.

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα – Οι τρεις σημαντικές ημερομηνίες

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. «Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική».

«Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με τη Σούπερ Λιγκ και τη Μπάσκετ Λιγκ, που θα ενημερωθούν και θα πάρουν το ΦΕΚ για τις κάμερες. «Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε αυτό, παρουσιάζοντας πώς ακριβώς χρησιμοποιείται η σχετική εφαρμογή στο gov wallet. «Μέχρι σήμερα υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όμως δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία και η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά «εδώ θα μπει το gov wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες…»

Η διαδικασία για την είσοδο στα γήπεδα, πώς θα βγάζουν εισιτήριο οι φίλαθλοι

Η διαδικασία για την αγορά των εισιτηρίων θα γίνει μέσω gov.wallet.

  • Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  • Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  • Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

  • Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  • Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.