Aνδρουλακης για υποκλοπες: Ανοιγει ο δρομος της αληθειας και μαζι το κουτι της Πανδωρας για τον Μητσοτακη

Τι προέκυψε από τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χρήστο Ράμμο

 «Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά είναι και ένα σκάνδαλο οικονομικό, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο το πρωί της Δευτέρας.

 «Σήμερα ήρθα εδώ με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ζητήσω από το Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου για να ενημερώσω, όπως έχω δεσμευτεί τον ελληνικό Λαό. Είμαι σίγουρος ότι ανοίγοντας το δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση ανοίγω και το Κουτί της Πανδώρας για τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι βαθιά εμπλεκόμενοι σε μια ιστορία που έχει πλήξει βαθιά τους θεσμούς και τη Δημοκρατία» είπε.

«Έχουμε χρέος εμείς, οι πολιτικοί, οι βουλευτές αυτοί που εμπλεκόμαστε με το δημόσιο βίο να αγωνιζόμαστε γιατί δεν αξίζει στον λαό μας να βιώνει αυτές τις απαξιωτικές καταστάσεις, διαφθοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας», κατέληξε.

Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ράμμο στην έδρα της ΑΑΔΕ στο Μαρούσι έρχεται στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματικός ο νόμος του 2021 που εφαρμόστηκε στην υπόθεση παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη απαγορεύοντας την ενημέρωση του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Μετά ταύτα η υπόθεση Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Προσωπικών Δεδομένων η οποία οφείλει να την χειριστεί υπό το φως των νέων δεδομένων.

Ολόκληρη η δήλωση

«Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο ένα πολιτικό σκάνδαλο. Προφανώς, το να παρακολουθείς πολιτικούς αντιπάλους, το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα σκάνδαλο αλλά είναι και οικονομικό σκάνδαλο γιατί κάποιοι έβγαλα εκατομμύρια εμπορεύοντας ένα παράνομο λογισμικό το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ήρθα εδώ με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ζητήσω από το Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες και με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου για να ενημερώσω, όπως έχω δεσμευτεί τον ελληνικό Λαό. Είμαι σίγουρος ότι ανοίγοντας το δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση ανοίγω και το Κουτί της Πανδώρας για τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι βαθιά εμπλεκόμενοι σε μια ιστορία που έχει πλήξει βαθιά τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Το γρηγορότερο δυνατό είναι αυτό που επιδιώκω και το επιδιώκω γιατί θεωρώ ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, όπως στο ζήτημα των υποκλοπών και των Τεμπών, διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη. Έχουμε χρέος εμείς, οι πολιτικοί, οι βουλευτές αυτοί που εμπλεκόμαστε με το δημόσιο βίο να αγωνιζόμαστε γιατί δεν αξίζει στον λαό μας να βιώνει αυτές τις απαξιωτικές καταστάσεις, διαφθοράς, συγκάλυψης και ατιμωρησίας. Είναι ντροπή και θα αγωνιστώ για να ανατραπούν όλα αυτά τα κακώς κείμενα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.