Αναγνωστοπουλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυεται – Εχει διαχυθει απιστευτη τοξικοτητα

Την άποψη ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ, με το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται», εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου, μία ημέρα μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη των «6+6», στην οποία συμμετείχε και η ίδια

Την άποψη ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ, με το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται», εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου  μία ημέρα μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη των «6+6», στην οποία συμμετείχε και η ίδια.

Οσον αφορά τα όσα συζητήθηκαν από τη λεγόμενη ομάδα Αχτσιόγλου χθες, η κ. Αγαγνωστοπούλου ξεκαθάρισε: «Δεν μπορώ και δεν θα πω τίποτα, απορώ πώς έχει βγει και τι έχει πει ο καθένας σε μία έτσι κι αλλιώς προσχεδιασμένη συνδιάσκεψη. Δεν έχει βγει καμία απόφαση την οποία εγώ μπορώ να κοινοποιήσω».

«Μετά την Κ.Ε. και σε ό,τι με αφορά και τις προσπάθειες ενότητας που έχω κάνει, υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός», προσέθεσε, υποστηρίζοντας ότι «έχει διαχυθεί απίστευτη τοξικότητα, από όλες τις πλευρές, εκτός από την ομάδα Αχτσιόγλου. Η ομάδα αυτή έχει υποστεί του κόσμου τις επιθέσεις και κανείς δεν βγήκε να πει κάτι».

Σύμφωνα με την κ. Ανανωστοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα μεταίχμιο, ενώ αναφορικά με τη δική της προσέγγιση στις εξελίξεις τόνισε πως «ό,τι προσπάθεια και να κάνω βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης». «Κανείς από την ηγεσία δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να κάνει ένα μεγάλο βήμα για τους δεσμούς που έχουν διαρραγεί», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα αν της τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, εξήγησε πως «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Εκανε, στη συνέχεια, εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας» από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας πως «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία ημέρα πριν από τη συνδιάσκεψη».

Ως προς τις επόμενες κινήσεις των «6+6» τόνισε: «Αυτές είναι οι αποφάσεις που δεν παίρνω μόνη μου. Η προσωπική μου γνώμη και η προσπάθειά μου δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από την ηγετική ομάδα. Και επιμένω κατηγορηματικά ότι η ομάδα Αχτσιόγλου δεν βγήκε με καμία δήλωση εμπρηστική προς κανέναν».

Χαρακτήρισε «προσβλητική και ταπεινωτική» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και ερωτηθείσα αν μπορεί να γίνει αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, με την τοξικότητα και τον φόβο μη διαφωνήσεις σε κάτι, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Εχει χαθεί αυτό που είχαμε πάντα με τον Τσίπρα. Η τοξικότητα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει της συντροφικότητας».

Περιμένοντας την επόμενη διάσπαση

Ερωτηθείσα, τέλος, αν «είναι αργά» για την ενότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Αναγνωστοπούλου διερωτήθηκε αν υπό αυτές τις συνθήκες «μπορούν να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αν μπορούν να φύγουν αυτά περί υπονομευτών».

«Φεύγουν στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, όλο αυτό το διάστημα, διαλύεται. Είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών», είπε καταληκτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.