Αλκ. Ιωαννιδης: «Ερχομαι απο την κομμενη, καμενη, πνιγμενη χωρα μας»

Δήλωσε σε συναυλία του στην Τεχνόπολη

Με λόγια πικρά, αλλά από καρδιάς, υποδέχθηκε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το κοινό στη συναυλία του στην Τεχνόπολη το βράδυ της Δευτέρα, μιλώντας για όσα έζησε, αλλά και για την κακοδαιμονία αυτής της χώρας, οι πολίτες της οποίας στο τέλος επιβραβεύουν με την ψήφο τους αυτούς που τους πληγώνουν.

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από τη λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας», είπε.

Και πρόσθεσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, που ζει μόνιμα στους Σταγιάτες Πηλίου:

«Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος, ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά – εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς», τόνισε. «Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως…».

Και συνέχισε: «Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη».

Η οργισμένη αντίδραση Μπέου

Ο δήμαρχος Βόλου, που έχει από το παρελθόν συγκρουστεί για την υπόθεση των υδάτων στους Σταγιάτες, επιτέθηκε στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, χαρακτηρίζοντάς τον «νούμερο», «φλώρο» και «ευαισθητούλη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο. Μιλάμε για τραγικό νούμερο. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Με πήραν τηλέφωνο πολλοί καλλιτέχνες για να βοηθήσουν. Να στείλουν τρόφιμα και νερά. Πόσο κόσμο είχε η συναυλία του; Είναι ένα νούμερο με μία κιθάρα και απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Δεν με αφήνετε με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Εγώ βγήκα να μιλήσω για την πόλη μου, τον Βόλο».

Ακολούθησε και ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε:

«Αβάσταχτος ο πόνος του πάλαι ποτέ τροβαδούρου, Αλκίνοου Ιωαννίδη για τα όσο βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, διοργάνωσε και μια συναυλία για να τον εκφράσει (κα να βγάλει το απωθημένο του βρίζοντας με). Ελπίζω ειλικρινά ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν και πονούν και δεν πρόκειται για μια “αρπαχτή” με μπόλικη σάλτσα από υποκριτική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Στο χέρι του ευαισθητούλη Αλκίνοου να μας το δείξει και ας με βρίζει όσο θέλει. Πρέπει να υπάρξει κι αυτός…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.