Αλεξανδρουπολη: Οι βρεφονηπιοκομοι καλουνται σε εξηγησεις για τα παιδια στην αποθηκη

Δύο παιδαγωγοί σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολης που έκλειναν τους μικρούς μαθητές σε αποθήκη καλούνται σε απολογία, σήμερα, Δευτέρα (8/4).

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/4) αναμένεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να κοινοποιήσει τα δύο έγγραφα που καλούν σε απολογία για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση τις δυο παιδαγωγούς του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού της περιοχής, που σύμφωνα με καταγγελία, κλείδωναν τους μικρούς μαθητές σε αποθήκη του σχολείου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ένας πατέρας καθώς έπαιζε με την κόρη του, εκείνη πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: “Έτσι μας κάνει η κυρία”.

Οι γονείς του παιδιού πήγαν στον παιδικό σταθμό, προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα και να ζητήσουν εξηγήσεις. Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να “ηρεμήσουν”!

Όπως επισημαίνει το e-evros.gr, όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα “άνοιξε ο ασκός του Αιόλου”.

Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε και να περιγράφουν τα όσα έζησαν. Κάποια κάνανε λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για ένα σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει, όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Να σημειωθεί ότι η παιδαγωγός με γραπτή απολογία της στον Δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για “δωμάτιο αποσυμπίεσης”, έναν όρο που προφανώς χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις ανησυχητικές της πράξεις.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο παιδαγωγοί απομακρύνθηκαν, όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.