Αλεξανδρουπολη: Η Μαρια Κιτσου διαβασε επι σκηνης την ανακοινωση του ΣΕΗ κατα της αποφυλακισης Λιγναδη

Η Μαρία Κίτσου συγκλόνισε το κοινό, διαβάζοντας επιστολή του ΣΕΗ κατά του Λιγνάδη, λίγο μετά το τέλος της παράστασης "Ηλέκτρα" στο Θέατρο Αλτιναλμάζη της Αλεξανδρούπολης.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκτός από το πανό που ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Επίδαυρο από κάποιους θεατές, στο τέλος παραστάσεων διαβάστηκε -όπως είχε ζητήσει το ΣΕΗ- η επίσημη ανακοίνωση για την αντίθεση του Συλλόγου στην αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

Ένα από τα πρόσωπα που διάβασαν αυτή την επιστολή μπροστά στο κοινό ήταν και η Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός που βρίσκεται σε περιοδεία με την “Ηλέκτρα”, στο τέλος της παράστασης και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους συναδέλφους της, διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ από το Θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Η επιστολή κατά του Λιγνάδη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, στην κοινή λογική.

Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης.

Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας.

Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.