Αυστραλια: Ναυαγος επιβιωσε για δυο μηνες μαζι με τον σκυλο του στον Ειρηνικο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η απίστευτη ιστορία ενός Αυστραλού ναυτικού και του αγαπημένου του τετράποδου, οι οποίοι κατάφεραν να επιβιώσουν για δύο μήνες στα αφιλόξενα νερά του Ειρηνικού ωκεανού

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, ωστόσο μιας και πολλές φορές η ζωή μιμείται την Τέχνη, η ιστορία του Αυστραλού ναυτικού και του σκύλου του που κατάφεραν να επιβιώσουν για δύο μήνες μέσα σε μία βάρκα στον Ειρηνικό ωκεανό, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ο 51χρονος Tim Shaddock, κάτοικος του Σίδνεϊ, και η σκυλίτσα του Bella έφυγαν από το Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία τον Απρίλιο, αλλά το σκάφος στο οποίο επέβαιναν υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Ο Shaddock ξεκίνησε το ταξίδι του από την πόλη Λα Παζ του Μεξικού, όμως τα ηλεκτρονικά του σκάφους υπέστησαν βλάβη λόγω κακοκαιρίας. Έτσι, το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο και άρχισε να παρασύρεται στον απέραντο και εχθρικό Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό.

Ο ναυτικός και το τετράποδο διασώθηκαν τελικά από μία τράτα την περασμένη εβδομάδα, αφού τους εντόπισε ένα ελικόπτερο. Ο γιατρός που επέβαινε στην τράτα αυτή, είπε στο Australia’s 9News ότι ο άνδρας είχε «φυσιολογικές ζωτικές ενδείξεις».

Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος τρεφόταν με ωμό ψάρι και βρόχινο νερό. Όταν τελικά βρέθηκαν στα ανοιχτά των ακτών του Μεξικού δύο μήνες αργότερα, ήταν πολύ πιο αδύνατος.

«Έχω περάσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα», είπε σε βίντεο που εξασφάλισε το 9News και συμπλήρωσε: «Απλώς χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί ήμουν πολύ καιρό μόνος μου στη θάλασσα. Κατά τα άλλα είμαι πολύ καλά στην υγεία μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.