Α.Τσιπρας: Πρωτος στοχος το 1,9 δις

Λάθος που δεν πήραμε λεφτά με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου. Πλήρης κάλυψη σε Γ.Βαρουφάκη- Ζ.Κωνσταντοπούλου.

Το 1,9 δις που προέρχεται από κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαιτίας της διακράτησης των ελληνικών ομολόγων, αποτελεί τον άμεσο στόχο της κυβέρνησης στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπη Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου. Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρα που θα συμβάλλει στα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και έτσι εκεί εστιάζεται η διαπραγμάτευση καθώς και τα μέτρα που θα προκύψουν από αυτή. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας ότι συντάχθηκε με τις φιλελεύθερες επιλογές που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση αρνούμενος την παροχή ρευστότητας παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος το ότι «δεν πήραμε χρήματα τον Φεβρουάριο» υποστηρίζοντας πως «παραπλανηθήκαμε». Υποστήριξε ότι η γερμανική πολιτική ηγεσία και η καγκελάριος Μέρκελ είναι «εγκλωβισμένη» αφού «δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα είναι αποτυχημένο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερμήνευσε την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως δεσμευτική για παραμονή στο ευρώ χωρίς ταυτόχρονη επιστροφή στο «μνημονιακό» παρελθόν αναφέροντας ότι εφόσον αναγκαστεί να υπερβεί τα όρια αυτής της εντολής είναι ανοιχτό το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος. Πάντως πρόσθεσε πως «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία».

Την αποκάλυψη του ΤPP για το σκάνδαλο της ποσόστωσης μνημόνευσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το στέλεχος του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ως γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων.

Τέλος παρείχε κάλυψη στα δύο πρόσωπα που απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες την επικαιρότητα: Τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη και τη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για τον πρώτο επισήμανε πως «η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ’ έναν άνθρωπο, ο Πρωθυπουργός έχει πάντα την ευθύνη», Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ιδίως στην Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος επισήμανε ότι γίνονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.