7.000 στρατιωτικοι σε Εβρο και Αιγαιο: Τι ισχυει για τη μεταφορα

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια άσκησης τους στρατού αποκάλυψε πως 7.000 στρατιωτικοί θα μεταβούν στον Έβρο και τα νησιά

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως 7.000 στρατιώτες θα μεταβούν στον Έβρο και τα νησιά. Ο υπουργός παρακολούθησε την άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου και μίλησε στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.
 
Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε: “Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.
 
Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει”, σημείωσε.
 
Τα παραπάνω προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων που έγραφαν για “θωράκιση” των νησιών και του Έβρου.
 
Σήμερα, πηγές του Υπουργείου Άμυνας σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα αυτά, αναφέρουν ότι “η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου”.
 
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
 
Πηγή: www.news247.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.