Ζυγιζουν τις κινησεις τους οι αγροτες της Κομοτηνης

Συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού την Τετάρτη, σκέψεις για κλιμάκωση αλλά και κάθοδο στην Αθήνα τις επόμενες μέρες

Σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Κομοτηνής Ξάνθης, στο 3ο χιλιόμετρο, λίγο πριν τον κόμβο για Παραδημή, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου οι αγρότες της Κομοτηνής κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μιας και τα όσα δόθηκαν από πλευρά της κυβέρνησης δεν τους ικανοποιούν.

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής «Σπάρτακος» και ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται γύρω στις 12 το μεσημέρι στο χώρο, αφήνοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά παράλληλα με τον δρόμο.

Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, όχι μόνο στο πετρέλαιο αλλά και στα άλλα προϊόντα που πρέπει να προμηθεύονται, η αναμόρφωση της ΚΑΠ, μιας και οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν έχουν μειώσει σημαντικά τα εισοδήματά τους, αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Στο τραπέζι και η κάθοδος στην Αθήνα

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Ο κ. Μποτρότσος  χαρακτήρισε ημίμετρα τα όσα δόθηκαν από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας δεν καλύπτουν ούτε τα μισά από τα αιτήματά τους, για αυτό και σε πόλεις σε όλη τη χώρα οι αγρότες λαμβάνουν αποφάσεις για να συνεχίσουν τον αγώνα με διάφορες μορφές.

Τόνισε δε πως συζητείται η κάθοδος στην Αθήνα, η οποία θα συζητηθεί σήμερα σε μεγάλη συνέλευση στην Σίνδο, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν και πότε θα λάβει χώρα, με τον κ. Μποτρότσο να τονίζει πως σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί.

Κατά την συνέλευση έπεσαν αρκετές προτάσεις, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο δρόμων ή η διαμαρτυρία έξω από φορείς που έχουν να κάνουν με τα αιτήματα των αγροτών, ακόμα και μετάβαση στους Κήπους, όπου επίσης πραγματοποιείται κινητοποίηση από τους αγρότες του Έβρου.

Τελικά αποφασίστηκε να λάβει χώρα ένας συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής στο σημείο όπου βρίσκονταν, και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην συνεδρίαση της Σίνδου σήμερα, ενώ συζητήθηκε και η συμμετοχή, αν αποφασιστεί στην κάθοδο στην Αθήνα, με οχήματα, μιας και θα είναι δύσκολο να μεταβούν με τα τρακτέρ.

Στη συνέχεια, ανάλογα και με το τι αποφασιστεί εκεί, θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Προς το παρών θα παραμείνουν παραταγμένοι στο 3ο χιλιόμετρο, όπου συνεχίζουν να έρχονται συνάδερφοί τους με τρακτέρ ή αγροτικά, για τις επόμενες ημέρες, όμως φαίνεται πως δεν θα ικανοποιηθούν εύκολα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.