Ζωντανευει… μονο τα Σαββατοκυριακα ακομα το Φαναρι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα μπαράκια στις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής

Λίγο η πανδημία, λίγο τα πισωγυρίσματα για την Νυμφαία, λίγο ο άστατος καιρός που επικράτησες τις τελευταίες ημέρες της άνοιξης, και η κίνηση στον οικισμό του Φαναρίου, δεν έχει πιάσει ακόμα υψηλές στροφές.

Οι επισκέπτες ακόμα από τη Βουλγαρία φαίνεται πως είναι λίγοι, για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, παρόλα αυτά οι επισκέψεις στον οικισμό αυξάνονται το Σαββατοκύριακο, όταν βέβαια το επιτρέπει ο καιρός.

Έτσι και την Κυριακή που μας πέρασε, παρόλο που οι καιρικές προβλέψεις δεν ήταν και οι ιδανικότερες, ενώ η θερμοκρασία ακόμα παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αρκετοί ήταν αυτοί  που βρέθηκαν στην παραλιακή του Φαναρίου, για ένα καφέ ή για να καθίσουν σε μια ταβέρνα, με παρέα ή οικογενειακά.

Αρχίζουν λοιπόν να κινούνται κάπως τα πράγματα, όμως ελπίδα όλων είναι πως με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών αλλά και της υγειονομικής κατάστασης, θα αρχίσει η περιοχή να επανέρχεται, ακόμα και αν όχι στον ίδιο βαθμό με πέρυσι, στις συνηθισμένες συνθήκες.

Ακόμα στήνονται τα μπαράκια σε Φανάρι και Αρωγή

Ακόμα ετοιμάζονται τα μπαράκια σε Φανάρι και Αρωγή

Η αβεβαιότητα που επικρατεί φαίνεται και στο γεγονός ότι κατά μήκος της παραλίας Φαναρίου και Αρωγής, πολλά από τα μπαράκια ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τη  λειτουργία τους.

Ήδη βέβαια κάποια, κυρίως από την πλευρά της Αρωγής, ξεκίνησαν την λειτουργία τους από το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκε, όμως ακόμα πολλά βρίσκονται «υπό κατασκευή», μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μαζική μετάβαση στις παραλίες της περιοχής μας.

Ακόμα στήνονται τα μπαράκια σε Φανάρι και Αρωγή

Όμως από ότι φαίνεται η έλευση του Ιουνίου, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη, από τις επόμενες εβδομάδες, βελτίωση του καιρού, έχει φέρει πολλούς από τους ιδιοκτήτες στην παραλία, όπου ετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμά τους.

Αλλού έχουν μπει ήδη ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλού ακόμα στήνονται, αλλού μόλις ήρθαν, αλλά οι προετοιμασίες την Κυριακή ήταν μαζικές, μιας και ήδη πολίτες της Ροδόπης και όχι μόνο έχουν αρχίσει να προσέρχονται στις παραλίες.

Ακόμα στήνονται τα μπαράκια σε Φανάρι και Αρωγή

Φυσικά ακόμα, με την πανδημία να μην έχει περάσει ακόμα, η επιφυλακτικότητα είναι κατανοητή, όμως αν κρίνουμε από τους πολίτες που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στις παραλίες της Ροδόπης, χωρίς να έχει «ανοίξει» ακόμα ο καιρός, η έλευση τους σε αυτές όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, θα είναι μαζική και ξαφνική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.