Ζωντανεψε ξανα η Αρχαια Αναστασιουπολη

Εσπερινός στα ερείπια του ναού της πάλαι ποτέ Επισκοπής Περιθεωρίου στη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου του θαυματουργού

Ζωντάνεψε για μία ακόμα φορά η Αρχαία Αναστασιούπολη το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου, με την ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου του θαυματουργού στα ερείπια του ιστορικού Ναού της πάλαι ποτέ Επισκοπής Περιθεωρίου.
 

Του Εσπερινού χοροστάτησε, μετά από παράκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος βρισκόταν στο Αργος καλεσμένος του εκεί Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Παύλου του Θαυματουργού, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας, με τη συμπαράσταση του  ιερού Κλήρου και παρουσία αρκετών πιστών.

Κατά την προσλαλία του ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την πρόσκληση, μιας και παρόλο που ο ίδιος είναι μητροπολίτης Περιθεωρίου, σήμερα διοικητικά το Περιθεώριο ανήκει στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 

Μνημόνευσε δε το έργο των προαναπαυσαμένων πατέρων στα χώματα των οποίων έλαβε χώρα η ακολουθία,τονίζοντας ότι εντός του Ναού γίνεται συνάντηση της στρατευομένης και της θριαμβευούσης Εκκλησίας.
 

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία της Επισκοπής Περιθεωρίου, καθώς και στο βίο του τιμωμένου Αγίου, που διακόνησε σε αυτή, μέσα από δυσκολίες και προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.