Ζωντανεψε ξανα η αρχαια Αναστασιουπολη 

Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Ζωντάνεψε ξανά ο αρχαιολογικός χώρος της Αναστασιούπολης- Περιθεωρίου, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαΐου, με την ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου του θαυματουργού, στα ερείπια του ιστορικού Ναού της πάλαι ποτέ Επισκοπής Περιθεωρίου.  

Του Εσπερινού χοροστάτησε, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας, με τη συμπαράσταση του  ιερού Κλήρου και παρουσία αρκετών πιστών.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία της Επισκοπής Περιθεωρίου, καθώς και στο βίο του τιμωμένου Αγίου, που διακόνησε σε αυτή, μέσα από δυσκολίες και προβλήματα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, με την άδεια της οποίας έγινε ο Εσπερινός.

Ευχαρίστησε όμως και τους πιστούς που έδωσαν το παρών, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο κρατούν ζωντανή την μνήμη τόσο του Αγίου Θεοφάνους, όσο και της πόλης στην οποία διακόνησε, τα ερείπια της οποίας θυμίζουν κάτι από την αίγλη της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.