Ζωντανεψε η Ελληνικη ιστορια στη σκηνη του Μεγαρου Μουσικης Κομοτηνης

Μέσα από τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Τέσσερις πίνακες αφηγούνται Ελληνική ιστορία» του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας, μέσα από την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Τέσσερις πίνακες αφηγούνται Ελληνική ιστορία», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Την παράσταση διοργάνωσε η ειδικότητα των παραδοσιακών χορών του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, και αποτελούσε ουσιαστικά, την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής πορείας των φοιτητών, που έδειξαν σε όλους όσους βρέθηκαν στο Μέγαρο όλα όσα έμαθαν, και όλα όσα θα κληθούν αύριο να διδάξουν σε όσους θα ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς.

Η παράσταση ξεκίνησε από την προεπαναστατική Ελλάδα, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, με τους φοιτητές να ταξιδεύουν στα υψίπεδα του Πόντου, το Ζάλογγο μαζί με τις Σουλιώτισσες, στην Οδησσό της Φιλικής εταιρείας και την επαναστατημένη Ελλάδα, με χορούς από τη νότια Ελλάδα.

Συνέχισαν στη Θράκη της Ενσωμάτωσης, και στη Σμύρνη πριν από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι να καταλήξουν στο σήμερα.

Το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδες, χειροκροτώντας τόσο στους χορούς, όσο και στις αναπαραστάσεις, δίνοντας, μέσα από την επιβράβευσή τους, και τον καλύτερο βαθμό στους φοιτητές που δούλεψαν την παράσταση αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.