Ζητησε 42, πηρε μονο 12 θεσεις μονιμων υπαλληλων για το 2021 η ΠΑΜΘ

7 από τις θέσεις θα κατανεμηθούν στη Ροδόπη

Στελέχωση κυρίως στις ειδικότητες κτηνιάτρων και μηχανικών

Μόλις 12, από τις 42 που ζήτησε η Περιφέρεια ΑΜΘ, θέσεις μόνιμου προσωπικού εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2021, με αποτέλεσμα η ενίσχυση να είναι μικρότερη από αυτή που ήλπιζε η διοίκηση.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Περιφέρειας άλλωστε είναι γνωστό, για αυτό και τα αιτήματα για τις θέσεις ήταν τόσα πολλά, όμως και πάλι δεν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο, ένα θέμα το οποίο εντοπίζεται σε όλους τους ΟΤΑ της περιοχής μας και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε πως ήδη η Περιφέρεια περιμένει την προκήρυξη των 16 θέσεων που εγκρίθηκαν για το 2020, και η οποία λόγω καθυστερήσεων αναμένεται να γίνει μαζί με αυτές που εγκρίθηκαν για το 2021 από τον ΑΣΕΠ.

Δυστυχώς, όπως σημείωσε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, δεν τους έχουν ενημερώσει πώς θα βγει η συγκεκριμένη προκήρυξη, που θα περιλαμβάνει όλους τους ΟΤΑ της χώρας, ελπίζουν όμως ότι θα γίνει σύντομα, γιατί και οι ανάγκες είναι σημαντικές και δεν μπορούν να περιμένουν.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Όσο για την κατανομή των θέσεων, σύμφωνα με την έγκριση του Υπουργείου, 7 θέσεις αφορούν την έδρα της Περιφέρειας και την ΠΕ Ροδόπης. Επίσης θα προσληφθούν 2 άτομα στον Έβρο, 1 στην Ξάνθη και 2 στην Καβάλα. Σε αυτή την κατανομή δεν θα ανοίξουν θέσεις στη Δράμα, όπου το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν είναι τόσο οξυμένο όσο σε άλλες περιοχές.

Η μερίδα του λέοντος στους διορισμούς αφορά θέσει κτηνιάτρων και γεωπόνων, από 4 σε κάθε κατηγορία, ενώ θα προσληφθούν και 2 γεωπόνοι και 2 υπάλληλοι επαγγελμάτων Υγείας.

Ειδικότερα στην έδρα της Περιφέρειας και της Ροδόπης, θα προκηρυχθούν 1 θέση ΠΕ Κτηνιάτρου στο Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Ροδόπης, 1 θέση ΠΕ Γεωπόνου στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ Ροδόπης, 1 θέση Τοπογράφου Μηχανικού στο Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού, 1 θέση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών, και 1 θέση ΠΕ Τοπογράφου Μηχανικού στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Θα γίνουν επίσης και προσλήψεις στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με 1 θέση ΤΕ Επόπτη Υγείας στο τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας και 1 θέση ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Στον Έβρο, θα προκηρυχθεί 1 θέση ΠΕ Κτηνιάτρου στο Τμήμα Κτηνιατρικής στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας, και 1 θέση ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων.

Στην Καβάλα, θα προκηρυχθεί 1 θέση ΠΕ Κτηνιάτρου για το Αγροτικό Κτηνιατρείο Ελευθερούπολης και 1 θέση ΠΕ Κτηνιάτρου για το Αγροτικό κτηνιατρείο Θάσου.

Τέλος στην Ξάνθη θα προκηρυχθεί 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής.

Πολλοί ακόμα οι τομείς που έχουν ανάγκες

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου, η κατανομή των ειδικοτήτων έγινε σύμφωνα με τις εγκρίσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, και δεν καλύπτονται θέσεις σε άλλους τομείς. Έτσι δεν εγκρίθηκε κάποια θέση για οικονομολόγο στη Ροδόπη, παρόλο που η ανάγκη για ενίσχυση με τη συγκεκριμένη ειδικότητα είναι μεγάλη.  Όπως παρατήρησε και η κ. Κοσμίδου οι εγκρίσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε Κτηνιάτρους, Μηχανικούς και τον τομέα Υγείας.

Άξιο μνείας είναι δε πως το αίτημα της περιφέρειας για 42 υπαλλήλους, βασιζόταν στο γεγονός ότι για τις θέσεις τους έχουν δοθεί οι βεβαιώσεις ύπαρξης πίστωσης, ότι δηλαδή η Περιφέρεια μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία τους, και άρα ο μικρότερος αριθμός δεν αφορά την αδυναμία πληρωμής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.