Ζητησαν καταλυση της «Υγειονομικης Δικτατοριας» απο την Κομοτηνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν την ζωή τους εν λευκώ στα χέρια «κάποιων ειδικών» εξέφρασαν όσοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κατά της Υγειονομικής Δικτατορίας».
 
Οι συγκεντρωμένοι αφιέρωσαν την πρωτοβουλία τους στον αναπληρωτή Καθηγητή Νομικής Κωνσταντίνο Βαθιώτη που πρόσφατα, όπως τόνισαν, «παραιτήθηκε από τη θέση του στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του ΔΠΘ διαμαρτυρόμενος για τη φίμωση που επιχειρήθηκε σέ βάρος του και τιμώντας όσα δίδαξε επί δεκαεπτά έτη».
 
Ο κ. Κώστας Καραΐσκος έκανε την γενική τοποθέτηση, ο κ. Παναγιώτης Καρακολίδης διάβασε το κείμενο του Κ. Βαθιώτη, την ποινικοποίηση της κατάστασης περιέγραψε η κ. Γεωργία Δάγκα, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο κ. Γιώργος Ζαφειρίδης.
 

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, να «πούνε την αλήθεια για την παρανοϊκή κατάσταση πού βιώνουμε», ζητώντας από τους πολίτες να αψηφήσουν τηλεοράσεις και κόμματα, και να πάρουν πρωτοβουλίες διεκδικώντας την ελευθερία, τη δημοκρατία, την εργασία, τα δικαιώματά τους.
 
Θεωρούν δε πως με την «ολέθρια» όπως την χαρακτήρισαν, πολιτική της Κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας, ζούμε «την πιο σκληρή καταστολή σέ μια Ελλάδα που μόλις πριν μια δεκαετία βυθίστηκε στην καταστροφή των Μνημονίων, και σήμερα έρχεται η πολιτική των lockdown να διαλύσει τον οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό μας βίο, καταπατώντας παράλληλα κάθε ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμά μας».
 
Η διαμαρτυρία στρεφόταν, σύμφωνα και με τα πλακάτ που είχαν φέρει στην διαδήλωση, κατά τόσο των μέτρων της κυβέρνησης γενικά, όσο και ειδικότερα για την εφαρμογή των περιορισμών στις εκκλησίες και όχι στα ΜΜΜ, αλλά και περιπτώσεις όπου υπήρχαν συνωστισμοί, όπως έξω από το Εφετείο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, στην Ομόνοια σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων και αλλού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.