Ζητειται λυση για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Παραμένει αδύνατη η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, πρέπει να αναζητηθεί τρόπος κατασκευής είτε από ΣΔΙΤ είτε από το υπουργείο - Για απόφαση του Υπουργείου Υγείας από το 2014 πως δεν συναινεί για την κατασκευή του Νοσοκομείου μίλησε ο Γ. Παυλίδης

Αναφορά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής έκανε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2016-2019.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτη Καραλίδη για το θέμα, ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως οι αποφάσεις για την κατασκευή ή όχι του Νοσοκομείου λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργείου, σημειώνοντας μάλιστα ότι ακόμα και στις προμήθειες μηχανημάτων θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση σκοπιμότητας από την αντίστοιχη επιτροπή, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δ΄ ΥΠΕ. Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας, από τις αρχές του 2014, όπου αναφέρεται πως το Υπουργείο δεν συναινεί για την κατασκευή του νοσοκομείου.
 
Επιπλέον επανέλαβε αυτό που έχει τονίσει και παλιότερα, ότι οι πόροι που υπάρχουν για την υγεία στο ΕΣΠΑ είναι 23 εκ. ευρώ, που δεν φτάνουν για να γίνει το Νοσοκομείο (το οποίο είχε προϋπολογισμό γύρω στα 50 εκ. ευρώ), αλλά δεν μπορούν και να αποστερηθούν από μηχανήματα υγείας που χρειάζονται οι δομές υγείας σε όλη την Περιφέρεια.
 
Ο κ. Παυλίδης πάντως για το θέμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει προτείνει, και βρίσκεται σε συζήτηση με φορείς, ώστε σε συνεργασία με το Δήμο, τους φίλους του Νοσοκομείου Κομοτηνής και άλλους να δουν πώς μπορεί αυτό να κατασκευαστεί.
 
Κατά την άποψή του αυτό μπορεί να γίνει ως έργο ΣΔΙΤ, εφόσον το αποδεχτεί η κυβέρνηση, ή να υπάρξει κάποια άλλη χρηματοδότηση.
 
«Στην Κομοτηνή χρειάζεται ένα αντίστοιχο με τις ανάγκες της νοσοκομείο» σημείωσε, τονίζοντας πως οι ανάγκες διακομιδής έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και τα μεγέθη πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από πλευράς προσωπικού και να καλύπτονται οι τοπικές ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.