Ζητειται λυση για το Δημοσιο ΚΤΕΟ Ροδοπης

Προσωρινά κλειστό, μέχρι να βρεθεί λύση με τη στελέχωσή του

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ ΠΕ Ροδόπης, από 24.1.2022 έως και τις 11.2.2022, που όμως αναμένεται να διαρκέσει και πέρα από την Παρασκευή, προχώρησε η Περιφέρεια ΑΜΘ, με την αιτιολογία ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ορθής λειτουργίας του, αναγκάζοντας πολλούς συμπολίτες μας να καταφύγουν σε ιδιωτικά ΚΤΕΟ ή γειτονικούς νομούς.

Με την απόφαση για την αναστολή, που υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, προβλέπεται να γίνουν οι άμεσες απαιτούμενες ενέργειες για την στελέχωση του ΚΤΕΟ ΠΕ Ροδόπης από το προσωπικό της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με σκοπό την επαναλειτουργία του, αν και τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αυτή δεν φαίνεται να είχε βρεθεί.

Το πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε από συνταξιοδότηση υπαλλήλου στο ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένου προσωπικού για την λειτουργία του σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για το θέμα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί διοικητική λύση από το προσωπικό της ΠΑΜΘ, αν και η υποστελέχωση την οποία τονίζει πάντα η διοίκηση, φαίνεται πως περιορίζει και τις όποιες δυνατότητες για αναπλήρωση του κενού, μιας και ακόμα και η πρόσληψη συμβασιούχων, θα έδινε προσωρινή και όχι μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Ακόμα όμως και αν βρεθεί τρόπος λειτουργίας της δομής, η αναπόφευκτη συνέχεια της αποψίλωσης προσωπικού, μέσω των συνταξιοδοτήσεων, φαίνεται πως ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα σε βασικές λειτουργίες της Περιφέρειας, και αναπόφευκτα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, αν αυτό το φαινόμενο δεν αναστραφεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.