Ζητειται λυση για την καλυψη μαθητριας με επιληψια στο 10ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Έξω από το σχολείο βρίσκεται καθημερινά η μητέρα της, για να χορηγήσει φάρμακο σε περίπτωση επιληπτικής κρίσης, γιατί στο Σχολείο δεν υπάρχει σχολικός νοσηλευτής

Μέσα στο αυτοκίνητό της, έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, βρίσκεται καθημερινά μια μητέρα, το παιδί της οποίας πάσχει από επιληψία. Βρίσκεται εκεί, γιατί σε περίπτωση επιληπτικής κρίσης, θα πρέπει να χορηγηθεί άμεσα στο παιδί της φάρμακο, αλλά στο Σχολείο δεν υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, και είναι άγνωστο αν και πότε αυτός θα υπάρξει.

Η μαθήτρια δικαιούται την παρουσία νοσηλευτεί, και έχει δηλωθεί το αντίστοιχο κενό στο Υπουργείο Παιδείας, όμως σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, οι λίστες αναπληρωτών με τους σχολικούς νοσηλευτές έχουν σχεδόν εξαντληθεί, και δύσκολα θα βρεθεί τρόπος να υπάρξει νοσηλευτής άμεσα στο σχολείο.

Πρόβλημα λόγω της μετεγγραφής

Η μικρή μαθήτρια, είχε νοσηλευτές τόσο στο νηπιαγωγείο, όσο και στο προηγούμενο σχολείο της, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Όμως φέτος οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν την μετεγγραφή του παιδιού στο 10ο Δημοτικό, όμως εκεί, τον τελευταίο μήνα, δεν υπάρχει νοσηλευτής, λόγω της μετεγγραφής.

Όπως σημείωσε η μητέρα της μαθήτριας, κάθε Ιούνιο υποβάλλεται αίτηση για σχολικό νοσηλευτή με τις μετεγγραφές να γίνονται τον Σεπτέμβριο, όμως υπέθεσαν πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την παρουσία νοσηλευτή, γιατί γνώριζε ότι μαζί με το παιδί μεταφέρεται και ο φάκελός του.

Αυτό άλλωστε είχε συμβεί και στο νηπιαγωγείο, όταν πρωτοδιαγνώστηκε η κόρη τους με επιληψία, όταν νοσηλευτής είχε έρθει στο μέσο της χρονιάς για να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Το κυριότερο πρόβλημά της, σημείωσε, είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν και πότε θα έρθει νοσηλευτής στο σχολείο, κάτι που τους αφήνει μετέωρους.

Οι προσλήψεις των νοσηλευτών, σημείωσε είναι θέμα του υπουργείου, με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία, αλλά ούτε και από εκεί υπήρξε αποτέλεσμα, ώστε να βρίσκεται κάποιος κοντά στο παιδί.

Όλα αυτά τα χρόνια ευτυχώς το παιδί δεν είχε κάποια κρίση, όμως η ανησυχία αυτή παραμένει, για αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο αυτοκίνητο.

Η πρόταση της Πρωτοβάθμιας, ήταν να επιστρέψει το παιδί στο 11ο Δημοτικό, όπου συνεχίζουν να υπάρχουν δυο νοσηλευτές για άλλα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, μέχρι να βρεθεί λύση για τον νοσηλευτή στο καινούριο του σχολείου, όμως αυτό, από τη στιγμή που το παιδί έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, η μητέρα δεν το θεωρεί εφικτό.

«Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε ό,τι μπορούσε, έχει δηλώσει το κενό, και είναι σίγουρο ότι δικαιούμαστε νοσηλευτή» σημείωσε. Από το Υπουργείο δε, της ανέφεραν πως μπορεί, μέχρι να βρεθεί λύση, να έχει ιδιωτικό νοσηλευτή, τον οποίο όμως, θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη της η οικογένεια, την ώρα που δικαιούται κανονικά νοσηλευτή.

Δύσκολη η λύση σε αυτή την χρονική στιγμή

Μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης το παιδί βρισκόταν στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου μαζί με άλλα 4 παιδάκια, υπήρχαν δύο νοσηλευτές, και το παιδί ήταν καλυμμένο.

Όμως η μετεγγραφή έγινε το Σεπτέμβριο, χωρίς να έρθει σε επαφή με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να δουν αν μπορεί να καλυφθεί στο νέο του σχολείο, και τώρα πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί, γιατί οι πίνακες των νοσηλευτών, που εκδίδει το Υπουργείο, έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Την ίδια ώρα οι λίγοι που έχουν απομείνει, είναι άγνωστο αν έχουν δηλώσει τη Ροδόπη, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά.

Για αυτό και πρότεινε, μέχρι να λυθεί το θέμα, αν λυθεί, το παιδί να επιστρέψει στο περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν μέχρι πρόσφατα, που δεν είναι και άγνωστο περιβάλλον, όμως αυτή δεν επιθυμεί να το κάνει.

«Το έδωσα το κενό στο Υπουργείο, και αν μου στείλουν νοσηλευτή, θα το τακτοποιήσω» σημείωσε, θεωρώντας όμως πως μέχρι να λυθεί το ζήτημα, αν λυθεί, η βέλτιστη λύση θα ήταν το παιδί να επιστρέψει στο αρχικό σχολείο, ώστε και το παιδί να είναι καλυμμένο, αλλά και οι γονείς να μην ζουν με το άγχος της επιληπτικής κρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.