Ζαχαροπλαστειο Primavera: Γλυκια παραδοση 48 χρονων

Χουσεΐν Μουμίν: «Καλή η κίνηση, παρά τον κορωνοϊό, στα ζαχαροπλαστεία τις ημέρες του Ραμαζάν Μπαϊράμ»

Το Ραμαζάν Μπαϊράμ, είναι γνωστό αλλιώς ως Σεκέρ Μπαϊράμ, που στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η γιορτή των γλυκισμάτων. Και ενώ η παρασκευή κυρίως σιροπιαστών για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας αποτελεί παράδοση κάθε νοικοκυριού, και τα ζαχαροπλαστεία ωστόσο έχουν αυτές τις ημέρες την τιμητική τους.

Μπακλαβάδες, σαραγλιά και πολλά ακόμα με ιστορία 48 ετών

Ο Χουσεΐν Μουμίν συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του

Το ζαχαροπλαστείο “Primavera” έχει τη δική του ιδιαίτερη παράδοση στην παραγωγή κυρίως μπακλαβά και σαραγλί, σιροπιαστών γενικότερα που αυτές τις ημέρες δεν λείπουν από κανένα σπίτι.

Ο κ. Χουσεΐν Μουμίν μπορεί να αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο, ωστόσο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του Σελαητίν, μεταφέροντας τις γεύσεις του ζαχαροπλαστείου αλλά και τα «μυστικά» των συνταγών από γενιά σε γενιά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η «παράδοση» του ζαχαροπλάστη μετρά ήδη 48 χρόνια, καθώς ο πατέρας του ασκεί το επάγγελμα από 13 ετών, ενώ το “Primavera” εξυπηρετεί τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της Κομοτηνής από το 1995.

Παραδοσιακά τις ημέρες του Ραμαζάν Μπαϊράμ η κίνηση είναι αυξημένη, γεγονός που ισχύει για τις φετινές εορταστικές ημέρες παρά την πανδημία του κορωνοϊού που σαφώς είχε το «αποτύπωμά» της στην αγορά. «Ο κορωνοϊός μας έχει επηρεάσει, ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν γίνονται επισκέψεις, για τις οποίες συνήθως προμηθεύονται γλυκά οι συμπολίτες μας, η κίνηση κινείται σε καλά επίπεδα, με τις παραγγελίες να μην έχουν σταματήσει», μας είπε ο ίδιος.

«Ντοντουρμά καϊμάκ»  από βουβαλίσιο γάλα με «μυστική» συνταγή

Σιροπιαστά, τα οποία παρασκευάζονται με υψηλή ποιότητα υλικών

Κάθε προϊόν, τούρτες, κεράσματα, πάστες, σιροπιαστά, παράγονται από τους ίδιους, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το «Ντοντουρμά καϊμάκ» που παρασκευάζεται από βουβαλίσιο γάλα, σε ειδική «μυστική» όπως τόνισε συνταγή του πατέρα του που μαζί με τα φημισμένα σιροπιαστά του καταστήματος αποτελούν και την πρώτη επιλογή των πελατών, ενώ μόνο για τις ημέρες του μήνα του Ραμαζανιού, παράγουν καθημερινά και λουκουμάδες.

Η επιτυχία των προϊόντων τους σύμφωνα με τον κ. Μουμίν οφείλεται στην υψηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν για την παρασκευή τους, με τον ίδιο να δίνει το παράδειγμα των καρυδιών που χρησιμοποιούν  στα γλυκά τους και τα οποία παράγονται από ντόπιους παραγωγούς της ορεινής Ροδόπης, στηρίζοντας έτσι και την τοπική κοινωνία και οικονομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.