Υστατης εκκληση για εναερια μεσα και ενισχυση των επιγειων δυναμεων Zηταει ο Δημαρχο Μαρωνειας Σαπων κ.Ντινο Χαριτοπουλο 

Η ανακοινωση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Την άμεση συνδρομή εναέριων μέσων, την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων καθώς και την έλευση επιπλέον μηχανημάτων στα ενεργά μέτωπα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ζητά ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος βρισκόμενος από το πρωί σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς που πλησιάζουν τον Δήμο.

   Σημειώνεται πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και την επέκταση της φωτιάς στη Ροδόπη,  οι φλόγες απειλούν και περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα τους οικισμούς: Πετρωτά, Χαμηλό, Κασσιτερά και Κίζαρι, περιοχές όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις του Δήμου  σε συνεργασία με αυτές της Περιφέρειας ΑΜΘ, της πυροσβεστικής, του στρατού και  εθελοντών που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης. 

   Για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων και την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης στα ενεργά μέτωπα, ο Δήμαρχος το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 συγκάλεσε διευρυμένο έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  Ακολούθησε η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων και των μέσων που είχε στη διάθεση του ο μηχανισμός στα μέτωπα των πυρκαγιών. Το ίδιο βράδυ έγινε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου καθώς και εκπροσώπων του στρατού και της πολιτικής προστασίας.

   Το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου τον Δήμαρχο επισκέφτηκαν στο γραφείο του στις Σάπες ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης από τους οποίους ζήτησε να παρέμβουν ώστε να καταφτάσουν εναέρια μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μέτωπο της Συκορράχης όπου και ενημερώθηκαν από τον συντονιστή της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Μπαλάφα για την πορεία του.

   Το αίτημα να έρθουν εναέρια μέσα στην περιοχή, επανέλαβε και  στον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος επίσης τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στις Σάπες και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. 

    Να σημειωθεί πως αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου μοίρασαν μπουκάλια με νερό στους διερχόμενους οδηγούς που παρέμειναν επί ώρες στον δρόμο λόγω του κλεισίματος της Εγνατίας Οδού και παράλληλα οι δομές του Δήμου φιλοξένησαν πολίτες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά την εντολή εκκένωσης που έλαβαν. 

   Οι συνεχείς και οργανωμένες προσπάθειες του Δήμου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες μέχρι στιγμής συνεχίζονται, αλλά απαιτείται η άμεση συνδρομή με εναέρια μέσα, η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων και η έλευση επιπλέον μηχανημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.