Υψωθηκε ξανα η Ιστορικη σημαια της Κομοτηνης

Ξεκινώντας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της επετείου της 14ης Μαΐου στην πόλη

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, οι πρώτες χωρίς περιορισμούς, για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου στην Κομοτηνή το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου, με την επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιάννη Γκαράνη, στο Ηρώο της πόλης. 

Γύρω στις 10:30 το πρωί, τέσσερα μέλη του ΜΟΚ ντυμένα με παραδοσιακές Θρακιώτικες στολές, μετέφεραν την ιστορική σημαία από το Δημαρχείο μέχρι το Ηρώο της πόλης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της μαθητιώσας νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως με την έπαρση της ιστορικής σημαίας της Κομοτηνής αποδίδουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωες του χθες, σε όλους όσους μας εξασφάλισαν την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.

Οι εκδηλώσεις γίνονται μετά από δύο χρόνια χωρίς περιορισμούς, και πλέον κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον για την Κομοτηνή.

Το μήνυμα της επετείου για τις επόμενες γενιές

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, σημείωσε πως η σημερινή είναι μεγάλη ημέρα για τον τόπο μας, γιορτάζοντας την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό.

Προηγήθηκαν επίπονες προσπάθειες και χειρισμοί από τον Χαρίσιο Βαμβακά, τόνισε, και σαν πολίτες της Κομοτηνής θα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε ο τόπος μας να προοδεύει και να ευημερεί.

«Δύο χρόνια μετά είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να γιορτάσουμε τα 102 χρόνια ελεύθερης ζωής στη Θράκη μας» σημείωσε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν και να μαθαίνουν οι νέες γενιές, να το γιορτάζουν και να αναπτύσσουν την ελεύθερη και δημοκρατική ζωή σε μια Θράκη που διαβιούν διάφορες πολιτισμικές ομάδες σε κλίμα ειρήνης.

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή ημέρα για τη Θράκη και κυρίως για την Κομοτηνή, διδάσκοντας τη μαθητιώσα νεολαία η οποία θυμάται και εμπνέει όλους για να συνεχίσουν τον αγώνα αναβάθμισης της περιοχής μας. Είναι όμως μια σημαντική ημέρα για όλη την Ελλάδα, ζητώντας η ματιά της να πέσει στην περιοχή μας, η οποία μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την εθνική προοπτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.