Υψηλη καλυψη ανοσιας στο νοσοκομειο Κομοτηνης βλεπει ο προεδρος του Συλλογου Εργαζομενων

Το 67% του Ιατρικού και το 74% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει ήδη εμβολιαστεί

Αρκετοί από τους υπόλοιπους έχουν ήδη ανοσία λόγω νόσησης

Σε καλό επίπεδο θεωρεί πως βρίσκεται η ανοσιολογική κάλυψη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιάννης Τσουγκρανάς, από το συνδυασμό του προσωπικού που έκανε το εμβόλιο ή έχει ήδη νοσήσει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σημείωσε, το 67% του ιατρικού προσωπικού και το 74% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αν σε αυτούς προστεθούν και στελέχη του νοσοκομείου τα οποία νόσησαν και άρα έχουν ανοσία, η κάλυψη θεωρεί πως ανέρχεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας σε συνδυασμό το 90%.

Άλλωστε από τα 280 άτομα του προσωπικού, νόσησαν τα 70, κάτι που σημαίνει πως η κάλυψη πλέον είναι μεγάλη.

Επισήμανε δε πως πιστεύει πως στο προσωπικό δεν υπήρξαν ποτέ αρνητές του εμβολίου, μπορεί όμως να υπάρξουν κάποιοι που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί, που όμως στην πορεία συνεχώς εμβολιάζονται.

Η καλύτερη συνταγή για να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα είναι η ενημέρωση, σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέκος Σπανός, με αφορμή τα όσα ακούγονται για υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σημείωσε πως η πανσπερμία πληροφοριών που πολλές φορές μπερδεύει ακόμα και τους επαγγελματίες υγείας, και μια προσέγγιση επιστημονική, που θα τους ενημερώσει από την κατάρτισή τους, θα βοηθήσει ώστε να υπάρχει καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Αντίθετα ο αυταρχισμός, που φαίνεται να έρχεται με την υποχρεωτικότητα τον Σεπτέμβριο, μπορεί να μην έχει τόσο καλά αποτελέσματα από ό,τι μια πιο ευγενική προσέγγιση.

Καλή ροή στα εμβολιαστικά κέντρα

Την ίδια ώρα η ροή στα τρία εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο νοσοκομείο (από ένα για Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson) που έχουν στελεχωθεί με τον υπεύθυνο γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει πέσει στην αντίληψή τους ούτε υπάρχει παράπονο για θέματα λειτουργίας.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται αρκετά καλά στα ραντεβού, ανέφερε ο κ. Τσουγκρανάς, και παρόλο που υπήρξε κάποια επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται πως η ροή συνεχίζει κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά στη Ροδόπη μέχρι τις 19 Μαΐου είχαν γίνει 34.192 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 22.281 πρώτης δόσης με 12.491 άτομα να είναι πλήρως εμβολιασμένα, περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.