Υψηλες βαθμολογιες και στοχοι για τους μαθητες και τις μαθητριες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι Χάρης Χαριτόπουλος, Γιάννης Μπίκος, Φανούλα Αναστασιάδου, Θοδωρής Ζογκόλι, Αναστάσης Αρβανίτης, Κατερίνα Παρασκευαΐδου και Παναγιώτης Πετρέλης μιλούν για την εμπειρία των Πανελλαδικών και τις Σχολές προτίμησής τους

Σχολές που προσφέρουν όσο το δυνατόν αμεσότερη επαγγελματική αποκατάσταση φαίνεται πως θα επιλέξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» που παραλαμβάνοντας χθες τις βαθμολογίες τους καλούνται πλέον να επιλέξουν την σχολή προτίμησης τους.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα και με στατιστικά οι φετινές βαθμολογίες των υποψηφίων, ειδικά σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, τα αρχαία αλλά και έκθεση δεν κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησης τους.

Σχολές που όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο φιλόλογος και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ. Ηρακλής Χατζηιωννίδης φαίνεται πως απαντούν στο ζητούμενο της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης που τα παιδιά αναζητούν, όπως οι στρατιωτικές σχολές, και μάλιστα δικαιολογημένα δεδομένου του ότι ζούμε σε εποχή κοινωνικής και οικονομικής αστάθειας.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις φετινές βαθμολογίες ο ίδιος δήλωσε την ικανοποίηση του για τις «υψηλές πτήσεις»  των μαθητών και μαθητριών τους, θέλοντας να υπογραμμίσει πως ·οι πανελλαδικές είναι εξετάσεις εισαγωγής και όχι εξετάσεις ζωής και επομένως για να κρίνουμε έναν άνθρωπο πρέπει να μην ξεχνάμε τα δικά μας στοιχεία. «Εμείς οι μεγαλύτεροι δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί απέναντι στα παιδιά, λησμονώντας τις δυσκολίες» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως μία εκ των σημαντικότερων παραγόντων που φέτος είχαν την δική τους επιρροή στην επίδοση των μαθητών ήταν και το γεγονός ότι επρόκειτο για την πρώτη εξεταστική διαδικασία που αντιμετώπισαν, ένεκα και της πανδημίας, μετά από τρία χρόνια.

Ο ίδιος θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του συνόλου των μελών του Φροντιστηρίου στους υποψηφίους και τις υποψήφιες τονίζοντας πως «η λέξη αποτυχία είναι πολύ βαριά κατηγορία για να την προσάψουμε σι παιδιά που ενδεχομένως δεν πέτυχαν τον στόχο τους».

Χάρης Χαριτόπουλος: Ένα βήμα πριν την Ιατρική

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του ήτοι την εισαγωγή του στην Ιατρική της Θεσσαλονίκης είναι πλέον ο Χάρης Χαριτόπουλος ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει μέγιστη βαθμολογία στο 3ο πεδίο 18.480 μόρια. Ο ίδιος θέτει ως πρώτο στόχο την Ιατρική της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ωστόσο πως θα φοιτήσει σε όποια ιατρική της χώρας περάσει.

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του σε μια χρονιά λιγότερο όπως εξήγησε απαιτητική από άποψη υποχρεώσεων καθότι φέτος έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς όπως εξήγησε ήταν πιο δύσκολο, σε σχέση με πέρυσι, να διατηρήσει τη συνοχή κα τη συγκέντρωσή του ώστε να φέρει τους στόχους του εις πέρας.

Συγκριτικά με πέρυσι τα φετινά θέματα κυμάνθηκαν σύμφωνα με τον ίδιο στον ίδιο βαθμό δυσκολίας, εξαιρουμένης της βιολογίας τα θέματα της οποίας χαρακτήρισε ως πιο απαιτητικά, ωστόσο όπως τόνισε ένας επαρκώς προετοιμασμένος μαθητής δεν θα αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Γιάννης Μπίκος: Με καθαρό 20αρι στην Φυσική και στόχο την Ιατρική

Στην Ιατρική, αλλά με πρώτη επιλογή την Σχολή της Αλεξανδρούπολης, επιθυμεί να φοιτήσει και ο Γιάννης Μπίκος ο οποίος στην Ο.Π. Σπουδών Υγείας κατάφερε να συγκεντρώσει 18.140 μόρια, «κερδίζοντας» το καθαρό 20αρι στο μάθημα της Φυσικής.

Η πρωτόγνωρη και για τον ίδιο εμπειρία των εξετάσεων όπως δήλωσε δεν τον επηρέασε αρνητικά σε επίπεδο ψυχολογίας καθότι είχε προετοιμαστεί κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, ενώ η ευρύτερη εμπειρία των πανελλαδικών ήταν για τον ίδιο «καλύτερη» της αναμενόμενης.

Φανούλα Αναστασιάδου: Κοπιώδης και αγχώδης η φετινή χρονιά

Στο ίδιο πεδίο με τους προαναφερθέντες και με στόχο το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας στην Αλεξανδρούπολη ή το Χημικό της Θεσσαλονίκης διακρίθηκε και η Φανούλα Αναστασιάδου η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.780 μόρια.

Η ίδια έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη και κουραστική χρονιά κατά την οποία κλήθηκε να θυσιάσει αρκετές από τις αγαπημένες τις ενασχολήσεις όπως η ζωγραφική. Ειδικά η τελευταία εβδομάδα των εξετάσεων ήταν για την ίδια αρκετά κοπιώδης αλλά και αγχώδης, ωστόσο όπως εξήγησε συνέδραμαν τα μέγιστα τόσο οι γονείς όσοι και οι καθηγητές της ώστε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της απέναντι στον εαυτό της. Όπως εξήγησε οι εξετάσεις ήταν μια πρωτόγνωρη για την ίδια εμπειρία κατά την οποία ωστόσο θεωρεί πως «παλέψαμε όλοι όσο μπορούσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθώντας για το καλύτερο».

Θοδωρής Ζογκόλι: Δεύτερο πτυχίο στους Αξιωματικούς Αστυνομίας μετά το ΔΟΣΑ

Με βαθμολογία 18,3 στο μάθημα της Πληροφορικής ο Θοδωρής Ζογκόλι κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 17.000 μόρια στην Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής. Το αποτέλεσμα αυτό για τον ίδιο είναι καλύτερο του αναμενόμενου όπως δήλωσε παρά το γεγονός ότι φέτος έδωσε για δεύτερη φορά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Έχοντας περάσει την ίδια εμπειρία το 2016, ο ίδιος εξήγησε πως η φετινή εμπειρία δεν υπολειπόταν σε άγχος, αλλά ήταν καλύτερη σε αποτελέσματα για τα οποία αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Ως προς τις Σχολές προτίμησής του ο ίδιος επιθυμεί να εισαχθεί στην Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας ή διαφορετικά στο Τμήμα δοκίμων Αστυφυλάκων. Μιλώντας στον «ΠτΘ» θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους καθηγητές του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» χάρη στους οποίους όπως τόνισε κατάφερε να πετύχει τον στόχο του.

Αναστάσης Αρβανίτης: Πρωτόγνωρη η διαδικασία των εξετάσεων

Στα μαθήματα της έκθεσης και της ιστορίας που είχε αντίστοιχα βαθμολογίες 16 και 17,1 είχε τις καλύτερες του επιδόσεις ο Αναστάσης Αρβανίτης ο οποίος διατηρεί προβληματισμούς μόνο σε ό,τι αφορά την Σχολή προτίμησής του.

Τα θέματα σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας, ωστόσο με την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε συνεργασία τόσο με το σχολείο όσο και με το Φροντιστήριο, ο ίδιος κατάφερε όπως τόνισε να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του.

Και για τον Αναστάση η διαδικασία των Πανελλαδικών ήταν πρωτόγνωρη, ωστόσο η σωστή καθοδήγηση αλλά και η θετική ψυχολογία κατέστησαν εφικτή την επιτυχία του.

Ερωτηθείς ως προς την επιλογή των σχολών που θα δηλώσει δήλωσε ακόμα αναποφάσιστος τονίζοντας ωστόσο πως ενδεχομένως να επιλέξει κάποια Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή ξενόγλωσσης φιλολογίας. Στην επιλογή του πάντως όπως εξήγησε θα παίξει ρόλο και η πόλη, καθώς επιθυμεί να σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη όπου φοιτά ήδη ο αδερφός του.

Κατερίνα Παρασκευαΐδου: Η ψυχραιμία καθ’όλη την διάρκεια των πανελλαδικών το συστατικό της επιτυχίας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη χωρίς όμως να έχει καταλήξει τις σχολές που επιθυμεί, αλλά με έναν κάποιον προσανατολισμό στις αστυνομικές σχολές ή το μαθηματικό, δήλωσε η Κατερίνα Παρασκευαΐδου η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει στην κατεύθυνση θετικών σπουδών 17.300 μόρια.

Αν και το μάθημα των μαθηματικών την δυσκόλεψε κατάφερε να συγκεντρώσει μια ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, 18,2 για να ακολουθήσουν το 17 στην φυσική και την Χημεία αλλά και το 16,1 στην έκθεση.

«Η επιλογή μου θα κριθεί από το τι προσφέρει η κάθε σχολή» ανέφερε μιλώντας στον «ΠτΘ» τονίζοντας πως το βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας της ήταν η ψυχραιμία την οποία διατήρησε μέχρι και την τελευταία ημέρα των εξετάσεων.

Παναγιώτης Πετρέλης: Λιγότερο «τρομαχτική» του αναμενόμενου η εμπειρία των πανελλαδικών

«Πλώρη» για το Μαθηματικό Αθήνας ή την Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών επίσης στην πρωτεύουσα βάζει ο Παναγιώτης Πετρέλης οποίος στην θετική κατεύθυνση κατάφερε να συγκεντρώσει 17.330 μόρια.

Για τον ίδιο η όλη διαδικασία των πανελλαδικών ήταν όπως τόνισε «λιγότερο τρομακτική» από ό,τι ανέμενε γεγονός στο οποίο συνηγόρησε η έλλειψη άγχους αλλά και οι σωστές βάσεις που φρόντισε να θέσει τα προηγούμενα χρόνια. Η φετινή χρονιά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ήταν ευκολότερη, δεδομένου ότι τόσο τα σχολεία παρέμεινα ανοιχτά όσο αι ευρύτερα εξέλειπαν πολλοί από τους περιορισμούς γεγονός που βοήθησε στο τελικό επιτυχημένο αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.