Υψηλες ταχυτητες, οδηγικη δεξιοτεχνια και εντυπωσιακα αλματα

Στον Αγώνα Scramble Μοτοσικλετών του Μοτοσικλετικού Ομίλου Κομοτηνής

Ένα εντυπωσιακό, ιδιαίτερο και ασυνήθιστο για τα δεδομένα της Κομοτηνής θέαμα μας προσέφεραν όσοι έλαβαν μέρος το πρωί της Κυριακής, στον Αγώνα Scramble Μοτοσικλετών που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Νυμφαίας Κομοτηνής από τον Μοτοσικλετικό Όμιλο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του περιφερειακού πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Για ενενήντα και πλέον λεπτά οι θεατές είχαν την ευκαιρία να έρθουν «αντιμέτωποι» με υψηλές ταχύτητες, οδηγική δεξιοτεχνία και εντυπωσιακά άλματα από δεκάδες «μηχανόβιους» αναβάτες που συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν σε πέντε συνολικά κατηγορίες ανάλογα με τα κυβικά της μοτοσικλέτας τους.
Συγκεκριμένα 26 συνολικά μοτοσικλετιστές από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσαν το «παρών» και μας χάρισαν ιδιαίτερα όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα αλλά και αδρεναλίνη που άγγιξε τα ύψη.

Οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες S1- Δίχρονες έως 144 κ.ε. και τετράχρονες έως 250 κ.ε-, S2 – Δίχρονες από 175 κ.ε. και άνω και τετράχρονες από 275 κ.ε. και άνω -,  S Senior- συμμετείχαν  όλες οι μοτοσικλέτες εκτός δρόμου από 110 έως 650 κ.εκ. για αθλητές γεννηθέντες έως και το 1976-, SE (Expert)- για  όλες τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου από 110 έως 650 κ.εκ. και  S Β – για  όλες τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου από 110 έως 650 κ.εκ.. 

Ιωάννα Πουρνάρα «Ικανοποιητική η συμμετοχή του κόσμου σε ένα γεγονός που δε συμβαίνει συχνά στην περιοχή μας και μόνο αν προσπαθήσουμε εμείς γίνεται»

Σύμφωνα με την πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, του Μοτοσικλετικού Ομίλου Κομοτηνής κ.Ιωάννα Πουρνάρα, ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος για φέτος και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ακολουθούν αντίστοιχες διοργανώσεις σε Ξάνθη, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μία διαδρομή, 3.600 περίπου μέτρων, μέτριου βαθμού δυσκολίας, καθώς ένα κομμάτι αυτής ήταν πάνω στο βουνό και  η  υπόλοιπη στην πίστα.
Η κ. Πουρνάρα έκανε λόγο για μία άρτια διοργάνωση, που έγινε πραγματικότητα παρά τις διάφορες δυσχέρειες όπως η κακοκαιρία και τα αποτελέσματα αυτής στην πίστα, η οποία χρειάστηκε πολύ δουλειά, κάνοντας ειδική μνεία στην ομάδα των εικοσιπέντε περίπου εθελοντών που για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, όπως επεσήμανε, δούλεψαν σκληρά.

Η ίδια εξέφρασε και την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του κόσμου, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των θεατών που έδωσαν το παρών καθώς, όπως επεσήμανε, πρόκειται για κάτι «που δε συμβαίνει συχνά στην περιοχή μας και μόνο αν προσπαθήσουμε εμείς γίνεται», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την  Ταξιαρχία, για την παραχώρηση του χώρου, τον Δήμο Κομοτηνής για την αμέριστη συμπαράστασή του, όσον αφορά τα μηχανήματα κι όλη τη βοήθεια που προσέφερε σε τομείς  που, όπως τόνισε η ίδια, «δεν μπορούσαμε να καταφέρουμε μόνοι μας», τους χορηγούς και φυσικά τους εθελοντές, αλλά και την πυροσβεστική και την ομάδα των Σαμαριτών που ήταν παρόντες  καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης προκειμένου να παράσχουν  εξειδικευμένες πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαζόταν.
Κλείνοντας η κ. Πουρνάρα υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μονιμότερου χώρου όπου θα δημιουργηθεί η πίστα, έτσι ώστε να υπάρχει μία μόνιμη βάση που θα οδηγήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Διακρίσεις για τρεις Κομοτηναίους μοτοσικλετιστές

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία χρονομέτρησης του αγώνα, τρεις Κομοτηναίοι κατάφεραν να λάβουν διακρίσεις και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ορταξίδης, στην κατηγορία S2, Νικόλαος Φράγκατζης, στην κατηγορία SB και  Θεόδωρος Καλαντζής, στην κατηγορία S2, ενώ ο τέταρτος Κομοτηναίος κ. Σωτήρης Σαράντης εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω τεχνικού προβλήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.