Υποβολη αιτησεων για την επισιτιστικη βοηθεια στους Δημους της Ροδοπης

Σε δημοτικά καταστήματα και δημοτικές κοινωνικές δομές στη Ροδόπη, πιστοποιημένοι δημοτικοί υπάλληλοι, θα συνδράμουν από σήμερα δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής» στη συμπλήρωση και κατάθεση των σχετικών ηλεκτρονικών αιτήσεων που απαιτούνται. Το πρόγραμμα υλοποιείται από κοινωνική σύμπραξη φορέων του νομού, με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Κομοτηνής  και στοχεύει στην υποστήριξη απόρων με βασικά είδη διατροφής και υλικών, παράλληλα με την εφαρμογή συνοδευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού αντίστοιχων ομάδων του πληθυσμού.

Εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων της Ροδόπης, που μετέχουν μαζί με άλλους φορείς στην τοπική σύμπραξη, μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κομοτηνής, προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με τα σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών, που μπορούν να ωφεληθούν από τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Επιπροσθέτως, ανάλογη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων, συγκάλεσε το πρωί της Πέμπτης κι ο Αντιδήμαρχος κοινωνικών πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος με σκοπό τη διάχυση της ενημέρωσης στους οικισμούς, γύρω από το πρόγραμμα και τα κριτήρια ένταξης σε αυτό.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 5 Αυγούστου, μέσω του ΗΔΙΚΑ (www.idika.org.gr/teba/). Οι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι ίδιοι με χρήση των κωδικών Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS), είτε να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους ακόμη και σε λογιστικά γραφεία.

Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2015. Το εισόδημα του ωφελούμενου, όπως προκύπτει από τη δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ ενώ προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο προστατευόμενο μέλος.

Την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας στην περιοχή, επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Σωτηρακόπουλος, σε μια κρίσιμη συγκυρία, για τη στήριξη ομάδων του πληθυσμού που «δεν διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα» προς το ζην. Πιστοποιημένοι εργαζόμενοι του Δήμου Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, θα συντρέξουν ενδιαφερομένους στη συμπλήρωση και υποβολή των απαραίτητων αιτήσεων.

«O Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στηρίζει ανεπιφύλακτα, από την πρώτη στιγμή, τη δημιουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής σύμπραξης» διευκρίνισε ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Θανάσης Αντωνίου, σχολιάζοντας ότι πρόκειται «για έναν από τους Δήμους που έχει πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση». Για την εξυπηρέτηση των δυνητικά ωφελούμενων πολιτών του Δήμου,  ενεργοποιούνται εργαζόμενοι στο ΚΕΦΟ των Σαπών, όσο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Μαρωνείας -Σαπών στην Ξυλαγανή, τις πρωινές ώρες, καθημερινά μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που καθορίστηκε για τις 5 Αυγούστου.

Στο Δήμο Αρριανών, σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μεμέτ Χαλήτ,  οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις θα μπορούν να απευθύνονται για τον ίδιο σκοπό,  στο δημοτικό κατάστημα της Φιλύρας κι εφόσον υπάρξει η δυνατότητα  στα δημοτικά καταστήματα των Αρριανών , της Οργάνης και του Κέχρου.

Οι δημότες του Ιάσμου, θα εξυπηρετούνται για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, στο Δημαρχείο και στο δημοτικό κατάστημα Σώστου. Όπως διευκρίνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουσταφά Μουσταφά, εφόσον εγκριθεί αίτηση για αύξηση των πιστοποιημένων χρηστών που υποβλήθηκε εκ μέρους του Δήμου, θα επεκταθούν και τα σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.