Υποβαθμιση της Αλιειας απο την ΠΑΜΘ βλεπουν οι ιχθυολογοι

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου

Αδιάφορη και εχθρική στάση απέναντι στην αλιεία καταλογίζει στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου, με αφορμή τον πρόσφατο οργανισμό Εσωτερικής υπηρεσίας που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, που την κοινοποιήσαν στη διοίκηση της Περιφέρειας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον νέο Οργανισμό υπάρχει μεροληπτική αρνητική αντιμετώπιση των Τμημάτων Αλιείας, με κατάργηση ενός Τμήματος Αλιείας και υποβάθμιση άλλων δύο σε Γραφεία, αλλά και την αντιεπιστημονική και επικίνδυνη, όπως τη χαρακτηρίζει, τακτική εξομοίωσης διαφορετικών επιστημονικών κλάδων.

Ζητούν δε τη διόρθωση όλων των ενεργειών που υποβαθμίζουν τον Τομέα της Αλιείας, σε βάρος όσων ασχολούνται με αυτή στην ΑΜΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ένα από τα θέματα του οποίου να είναι οι αλλαγές στον Οργανισμό που ψηφίστηκε. Θα φανεί αν οι παραινέσεις των ιχθυολόγων πιάσουν τόπο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, Αξιότιμοι κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από εσάς ο τομέας της Αλιείας. Η μεροληπτική αρνητική αντιμετώπιση των Τμημάτων Αλιείας, σε σχέση με τα αντίστοιχα Τοπογραφίας και Κτηνιατρικής της πρώην ΔΑΟΚ, η κατάργηση ενός Τμήματος Αλιείας και η υποβάθμιση άλλων δύο σε Γραφεία, η αντιεπιστημονική και επικίνδυνη τακτική εξομοίωσης διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, αναδεικνύει το λιγότερο μια αδιάφορη και εχθρική στάση απέναντι σε έναν εξαιρετικά σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή σας την απόφαση. Θεωρούμε επίσης ότι, η προσθήκη του όρου «Αλιείας» στον τίτλο των νέων υπηρεσιών «Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας» μοιάζει τουλάχιστον ειρωνική αν αναλογιστούμε όλες τις παραπάνω ενέργειες υποβάθμισής της.

Σας καλούμε να προχωρήσετε έστω και αυτή τη στιγμή στη διόρθωση όλων των παραπάνω ενεργειών σας που υποβαθμίζουν τον Τομέα της Αλιείας στην Περιφέρεια σας και ιδιαίτερα το ρόλο του επιστήμονα ιχθυολόγου.

Ίσως θα ήταν ωφέλιμο να αφουγκραστείτε τους αλιείς, τους υδατοκαλλιεργητές και τους μεταποιητές αλιευτικών προϊόντων για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ενίσχυση των Υπηρεσιών Αλιείας της περιφέρειας με σκοπό την άμεση υποστήριξη τους.

Με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.