Υποτροφια για απορο δημοτη Κομοτηνης

Από τη δωρεά «Φώτη Πολυζόπουλου»

Μία υποτροφία προκήρυξε ο δήμος Κομοτηνής η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τη δωρεάν εν ζωή «Φώτη Πολυζόπουλου» και θα χορηγηθεί σε έναν άπορο δημότη Κομοτηνής και αριστεύσαντα κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017 που εισάγεται σε ΑΕΙ της χώρας.
 
Το ύψος της υποτροφίας θα είναι ανάλογο με τους τόκους που θα προέλθουν από την ετήσια προθεσμιακή κατάθεση του κεφαλαίου και θα καταβάλλεται έως το τέλος των νόμιμων σπουδών, προσκομίζοντας κάθε χρόνο τη σχετική βεβαίωση σπουδών. 

Οι προϋποθέσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι για την απονομή της υποτροφίας θα πρέπει:
 
1. Να διαθέτουν ελληνική εθνικότητα ή ιθαγένεια
2. Η ποινική τους κατάσταση να μην αποτελεί κώλυμα
3. Να είναι δημότες Κομοτηνής
4. Να αποδεικνύουν οικονομική αδυναμία οικογενειακών και ατομικών εισοδημάτων
5. Να είναι αριστούχοι και να εισάγονται σε ανώτατες σχολές κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 (βαθμός απολυτηρίου αριστούχου μαθητή από 18,1). 

Οδηγίες 

Οι ενδιαφερόμενοι για την απονομή της υποτροφίας καλούνται να υποβάλουν στον Δήμο Κομοτηνής (Πλ. Βιζυηνού 1-Πληροφορίες Ε. Βλαχοπούλου-τηλ. 2531352446) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση με πλήρη στοιχεία
2. Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ότι είναι δημότες Κομοτηνής (πχ αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως κλπ)
3. Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου (αναζητείται αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία)
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας ΔΟΘ (πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο) για το οικογενειακό και ατομικό φορολογητέο εισόδημα του οικονομικού έτους 2016 καθώς και αντίγραφο του έντυπου Ε9.
5. Βεβαίωση εισαγωγής σε ανώτατες σχολές
6. Βαθμός αποφοίτησης από το λύκειο
7. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση των υποψηφίων ενισχύει της υποψηφιότητά τους (π.χ βεβαίωση παρακολούθησης φοίτησης των αδελφών τους, στοιχεία σχετικά με την οικονομική-οικογενειακή τους κατάσταση κλπ). 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.