Υποτονικη η ταξιδιωτικη κινηση

Mε την αφορμή του τριημέρου της πρωτομαγιάς

Υποτονική χαρακτηρίζει την ταξιδιωτική κίνηση με αφορμή το επερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου “Dimokriteio Travel” Τάκης Δολιανίτης. 

Δυο μόνο τα γκρουπ ταξιδιωτών του Γραφείου, και μάλιστα απ’ όλη την ΠΑΜ-Θ

Αιτιολογώντας την άποψή του μάλιστα ανέφερε ότι οι μόνες εκδρομές που κατέστη δυνατό να διοργανωθούν από το Γραφείο του περιλαμβάνουν ταξιδιώτες από όλη την έκταση της ΠΑΜΘ, τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, η μια αφορά δε σε ταξίδι στη Ρουμανία και η άλλη στην Κωνσταντινούπολη. 

Καμιά εκδρομή άνω των 100 ευρώ δεν «περπατάει»

Συνεχίζοντας τη συζήτηση με τον κ. Δολιανίτη, ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι καμιά εκδρομή άνω των 100 ευρώ δεν «περπατάει», φυσικά λόγω οικονομικής κρίσης και έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ενώ επεσήμανε ότι ό,τι βασικά αξιοποιείται για το τριήμερο της πρωτομαγιάς είναι κάποια Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ύψους 120 ευρώ, που παρέχουν ευκαιρία για σύντομες διακοπές μιας έως δύο ημερών. 

Ακρίβυνε το κόστος διαμονής στην Τουρκία

Η συνομιλία μας έκλεισε με ερώτηση που αφορά στο ενδιαφέρον των κατοίκων της ΠΑΜΘ για ταξίδια στις γείτονες χώρες, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Για το ενδιαφέρον προς την πρώτη, την Τουρκία εξήγησε ότι αυτό βαίνει μειούμενο λόγω του ότι το κόστος διαμονής σ’ αυτή έχει αυξηθεί, ενώ αν και χώρες όπως η Ρουμανία και Βουλγαρία είναι φτηνότερες ως προορισμός δεν σημειώνεται το ανάλογο ενδιαφέρον.
 
Όσον αφορά στα λεγόμενα περί πληρότητας κατά 90% σε ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και νησιά, ο κ. Δολιανίτης εξήγησε ότι η διαπίστωση αυτή οφείλεται σ’ ένα πραγματικό γεγονός, που δεν λαμβάνεται υπ’ όψη. Στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ξενοδοχείων δεν λειτουργεί αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα το ποσοστό της πληρότητας να εξάγεται από τα ελάχιστα λειτουργούντα.
 
Πρωτομαγιά στον τόπο μας λοιπόν…Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.