Υποστηριζοντας παιδια και γονεις στο 8ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Εκδηλώσεις και δράσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κρατούν πάντα ενεργή τη σχολική κοινότητα

Συνέχεια στις ημερίδες με θεματολόγια που αφορούν γονείς και παιδιά έδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιώντας ημερίδα με θέμα την σχολική φοβία και την πρόληψη-υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
 
Στόχος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής είναι να κρατά ενεργούς τους γονείς, τα παιδιά και το σχολείο, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Φουντούλης, που σημείωσε πως ο λόγος ύπαρξης των Συλλόγων είναι ακριβώς η στήριξη του σχολείου και των γονέων.
 

Ως εκφραστές των αναγκών των γονέων λοιπόν, πραγματοποιούν κάθε μήνα ημερίδες με συγκεκριμένα θεματολόγια, ώστε να ενημερώνονται ανάλογα με αυτά που τους ενδιαφέρουν.
 
Τόσο το σχολείο όσο και τα παιδιά μέσα σε αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικά και αλληλένδετα κύτταρα, σημείωσε, και ο σύλλογος δεν μπορεί να μείνει αδρανής, γιατί αλλιώς θα αδρανοποιηθούν τόσο το σχολείο όσο και τα παιδιά, «για αυτό εμείς πρέπει να είμαστε στις επάλξεις και να προσφέρουμε έργο προς όφελος των παιδιών μας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα».
 
Στις μαθησιακές δυσκολίες, ποιες ακριβώς είναι, πώς μπορούν να εντοπιστούν μέσα στην τάξη και πώς οι γονείς θα μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί του για να έχουν ένα σωστό αποτέλεσμα, αναφέρθηκε η λογοθεραπεύτρια κ. Χρύσα Ηλιάδου.
 

Η κ. Ηλιάδου σημείωσε πως ευτυχώς σήμερα οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά ενημερωμένοι για το θέμα αυτό και με τη σειρά τους ενημερώνουν τους γονείς, οι οποίοι κάνουν την έρευνα τους και ψάχνουν πώς θα βοηθήσουν το παιδί τους, κάτι που έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στην ψυχολογία του.
 
Από την πλευρά της η Ψυχολόγος Παιδοψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός κ. Μαρία Κουρτίδου μίλησε για το θέμα της σχολικής φοβίας, την άρνηση δηλαδή ενός παιδιού να πάει στο σχολείο, προσεγγίζοντας τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης μέσα από βιωματικές μεθόδους και πρακτικές συμβουλές.
 
Η φοβία συνήθως ξεκινά από μια υπερβολική εξάρτηση ή προσκόλληση από την οικογένεια, αλλά μπορεί και να φοβούνται κάτι στο σχολείο, να υπάρχει ένα τραυματικό γεγονός στην οικογένεια, ακόμα και το bullying που να το αποτρέπει από την μετάβαση σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.