Υποσιτισμενο το βρεφος που πεθανε στο Διδυμοτειχο

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Φως στις συνθήκες θανάτου του τεσσάρων μηνών βρέφους στο Διδυμότειχο ρίχνει η ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με αυτή, το μωρό, που μεταφέρθηκε από τους γονείς του, νεκρό στο νοσοκομείο, είχε εμφανή σημάδια παραμέλησης.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό. Όπως ανέφεραν γιατροί μάλιστα, το βρέφος, έδειχνε πολύ μικρότερο από την πραγματική του ηλικία.

Αυτό σε συνδυασμό με την περιπέτεια του άλλου παιδιού της οικογένειας, όταν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με δαγκώματα από ποντίκια, βάζουν ξανά στο μικροσκόπιο τους γονείς.

Το αδερφάκι του βρέφους είχε νοσηλευτεί με δαγκώματα από ποντίκια

Το 2019, οι γονείς είχαν πάει ξανά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς το κοριτσάκι τους,  ηλικίας -τότε- 3,5 ετών έφερε δαγκωματιές από ποντίκια. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει τότε από το νοσοκομείο, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ έφερε και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσίαζε σημάδια αφυδάτωσης.

Tο κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Τότε, είχαν συλληφθεί οι δύο γονείς και τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού

Καλούνται για κατάθεση οι γονείς

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι.

Όπως λέει, υπήρξε ενημέρωση μόνο αφότου το 4 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.