Υποσχεσεις για μαζικη δενδροφυτευση εντος της πολης

Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να εμφανιστούν νέα δέντρα στη θέση όσων κόπηκαν το τελευταίο διάστημα

Δεντροφυτεύσεις σε πολλά σημεία της πόλης τόσο όπου κόπηκαν δέντρα, όσο και όπου δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, όπως στον ποδηλατόδρομο, διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν η Δημοτική Αρχή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανέστη Στρατιάδη, ο οποίος μετέφερε στο συμβούλιο ανησυχίες πολιτών για το θέμα.

Ο κ. Στρατιάδης σημείωσε πως μετά από καταγγελίες συμπολιτών και αυτοψία, το προηγούμενο διάστημα έγινε όχι μόνο κλάδεμα, αλλά πολλά δέντρα κόπηκαν, στην είσοδο της Κομοτηνής, γύρω από το Εσκί Τζαμί, στο 1ο Δημοτικό, στο παλιό Λύκειο Αρρένων, στη Ν. Ζωίδου και αλλού, τα οποία και δεν αντικαθίστανται.

Η Υπηρεσία, σημείωσε ο κ. Στρατιάδης, ορθά επιχειρηματολογεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν καταστροφές, αλλά θεωρεί ότι η αποψίλωση δεν είναι η πρέπουσα, και το σημαντικότερο, δεν γίνονται και αντικαταστάσεις. Η ανησυχία του, εξήγησε, έγκειται στο αρνητικό προηγούμενο της ανάπλασης του Άλσους Αγίας Παρασκευής, όπου κόπηκαν πολλά δέντρα, αλλά δεν προστέθηκαν πολλά και δεν υπάρχει αποκατάσταση του παλιού πρασίνου.

Δέντρα μετρίου αναστήματος για να αποφεύγονται οι καταστροφές

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης παραδέχτηκε πως το τελευταίο διάστημα έχουν κοπεί πολλά δέντρα, κυρίως για λόγους ασφαλείας, με την απόφαση να λαμβάνεται από τη δασική υπηρεσία, που κάνει τους ελέγχους και στη συνέχεια δίνει άδεια στο δήμο για κλάδεμα ή κόψιμο.

«Η αλήθειά είναι πως για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει φύτευση δέντρων, όμως σε 10-15 μέρες θα αρχίσουμε να βάζουμε καινούρια» σημείωσε, τόσο στον ποδηλατόδρομο, που δεν υπήρχαν, όσο και στην είσοδο της Κομοτηνής και άλλα σημεία, όπου αφαιρέθηκαν άρρωστα δέντρα. Έτσι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων εντός της πόλης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ισμαήλ Λεβέντ επισήμανε πως μετά το κόψιμο δέντρων που είχαν πρόβλημα, τα καινούρια που θα φυτευτούν θα φροντίσουν να μην είναι δέντρα με μεγάλο ύψος, γιατί είναι πιο επικίνδυνα να πέσουν με την κακοκαιρία. Για αυτό και προτιμούν δέντρα μετρίου αναστήματος, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.