Υποψηφιοτητα θα καταθεσει η Κομοτηνη για Ευρωπαικη Πρωτευουσα Νεολαιας 2025

Θα υποβάλλει πρόταση στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας

Υποψηφιότητα για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 θα καταθέσει ο Δήμος Κομοτηνής, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσει τόσο το προφίλ του, όσο και τις δράσεις του με επίκεντρο τους νέους, αναδεικνύοντας την νέα γενιά της πόλης.

Κάθε χρόνο, μια ευρωπαϊκή πόλη έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις καινοτόμες ιδέες, έργα και δραστηριότητές της που συμβάλλουν στη συμμετοχή των νέων σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης.

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας θα απονεμηθεί για 17η φορά για το 2025, αφού πρώτα απονεμήθηκε στο Ρότερνταμ το 2009 και τελευταία στη Γάνδη, ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, με την Κομοτηνή να ελπίζει πως θα είναι η δεύτερη Ελληνική πόλη, μετά τη Θεσσαλονίκη το 2014, που θα αποσπάσει αυτή τη διάκριση.

Ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το διαγωνισμό, έχοντας κάνει την αρχή με την ειδική μνεία για την Προσβασιμότητα ως ευκαιρία για όλη την πόλη που έλαβε στα βραβεία Προσβάσιμης Πόλης 2021.

Κίμων Λεχούδης: «Όλα έτοιμα για την υποβολή της υποψηφιότητας»

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Κίμων Λεχούδης, στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να μπορέσουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, με τη βοήθεια και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, που «τρέχει» το διαγωνισμό.

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό, για να διαμορφώσουν την αίτησή τους, περιγράφοντας τις προηγούμενες επιδόσεις τους στον τομέα της νεολαίας, τα κίνητρά τους και ένα αρχικό σχέδιο για το έτος.

Αυτή είναι πλέον έτοιμη και θα περάσει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου για να κατατεθεί στις 21 Φεβρουαρίου, που είναι και η τελευταία μέρα της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων.

Τον Νοέμβριο του 2022 θα ανακοινωθεί ο νικητής

Έως και πέντε υποψήφιοι θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή ειδικών που θα παρέχει σχόλια και συστάσεις για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τις αιτήσεις τους, πριν επιλεγεί και ανακοινωθεί ο τελικός νικητής στην Τελετή Απονομής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας τον Νοέμβριο του 2022.

Η ελπίδα του Δήμου Κομοτηνής είναι πως μέσα από την όλη αυτή διαδικασία, ακόμα και αν δεν καταφέρει να είναι η πόλη που θα κερδίσει για το 2025, θα μπορέσει να κάνει σημαντικά βήματα στη συμμετοχή των νέων τόσο στις κοινωνικές όσο και τις πολιτικές δραστηριότητες, με την προοπτική πως θα μπορέσει να γίνει Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.