Υποδοχη της Ιερας Εικονας της Παναγιας της Πετρας των Σαραντα Εκκλησιων στη Νεα Πετρα

Περιφορά της εικόνας και Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Το απόγευμα της Πέμπτης, 10ης  Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Ν. Πέτρας, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πέτρας των Σαράντα Εκκλησιών Ανατολικής Θράκης, η οποία θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αμβροσίας και προέστη της ιεράς λιτανεύσεως αυτής με προορισμό τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ν. Πέτρας).

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ιερούργησε στην Ιερά Αγρυπνία στον αυτόν Ιερό Ναό.

 Στο ιστορικό της εικόνας που σήμερα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμβροσίας, αναφέρθηκε και η κάτοικος του οικισμού της Ν. Πέτρας κ. Πόπη Γαλανάκη.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος καθώς και πιστοί οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά της Εικόνας της Θεοτόκου και προσκύνησαν στην χάρη της.

Παράλληλα, το ίδιο βράδυ,  με τη συναυλία των στρατιωτικών μουσικών της 21ης ταξιαρχίας, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται την Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. στην πλατεία Ξυλαγανής όπου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με ντόπιους μουσικούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.