Υποδοχη πρωτοετων στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης

Τήρησε την παράδοση δεκαετιών καλωσορίζοντας δια ζώσης, παρά τους περιορισμούς, τους φοιτητές της

Ελένη Δούδα Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ

«Η Κομοτηνή να γίνει η πόλη της καρδιάς σας»

Μια γιορτή υποδοχής, μετά από σχεδόν δύο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, δίνοντας έτσι ένα έναυσμα για την  επιστροφή στην κανονικότητα.

Oι νέοι φοιτητές που βρέθηκαν στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη, τήρησαν μια παράδοση που μετρά σχεδόν 20 χρόνια, γνωρίζοντας το Τμήμα, τις εγκαταστάσεις του, το πρόγραμμα σπουδών και τις εκπαιδευτικές παροχές του (ψηφιακές τεχνολογίες, βιβλιοθήκη, προγράμματα Erasmus, πρακτική άσκηση).

Βέβαια η ημερίδα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ημερών, με τους περιορισμούς του κορωνοϊού, όμως και πάλι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος και, κύρια, με το/τη σύμβουλο καθηγητή τους, που θα συμβάλει ενεργά στις ακαδημαϊκές τους αποφάσεις καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της φοίτησής τους.

Διεθνής αναγνώριση και πορεία για το τμήμα

Την παρουσίαση της Σχολής έκανε η κ. Ουρανία Ματσούκα, που μίλησε για την ιστορία του, τις εγκαταστάσεις, αλλά και τις προοπτικές που αυτό έχει ενώ εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής τους φοιτητές καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Κίμων Λεχούδης.

Καλωσορίζοντας τους φοιτητές η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Ελένη Δούδα, τους έδωσε συγχαρητήρια και για την εισδοχή τους αλλά και την επιλογή τους, γιατί το Τμήμα που επέλεξαν για τις σπουδές τους έχει αναπτύξει ένα ισχυρό ακαδημαϊκό αποτύπωμα στον ακαδημαϊκπο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, προσφέροντας ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, που έλαβε 10/10 στα κριτήρια αξιολόγησης.

Αυτό το πρόγραμμα, σημείωσε, πιστοποιεί πως οι παρεχόμενες γνώσεις που θα λάβουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών οι φοιτητές, προσφέρουν εκείνες τις ικανότητες και δεξιότητες ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

«Έχετε μπει σε ένα τμήμα που έχει διεθνή αναγνώριση, ακαδημαϊκή πορεία» σημείωσε με πολλές δράσεις που στηρίζονται στην παρουσία και την προσφορά των φοιτητών του.

Ευχήθηκε δε το νέο μαθησιακό ταξίδι που ξεκινούν, να εξελιχθεί σε μια συναρπαστική εμπειρία που θα τους γεμίσει βιώματα, και πολύ θετικές εικόνες, ώστε η Κομοτηνή να γίνει η πόλη της καρδιάς τους.

Τέλος το επίκαιρο για την εποχή θέμα ο «Αθλητισμός στην εποχή του κορωνοϊού» ανέπτυξε ο Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Βιολογίας-Μοριακής Βιολογίας, του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ.

Ο κ. Καρακασιλιώτης αναφέρθηκε στα πράγματα που πρέπει να προσέξουν κατά την διάρκεια της άθλησης, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν οι ίδιοι και όσοι αθλούνται μαζί τους.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, πώς μεταδίδεται ο ιός, αλλά και πώς τόσο το εμβόλιο, όσο και τα μέτρα προστασίας βοηθούν ώστε να προστατεύονται όλοι, υπενθυμίζοντάς τους ότι μπορεί να επηρεάζονται λιγότερο οι νέοι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους αφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.