Υπο… κατασκευη η πλατεια του Θρυλοριου

Θα αποκτήσει νέα παρτέρια, ενώ αυξάνεται και ο χώρος για τις εκδηλώσεις

Η πλατεία του Θρυλορίου αποτελεί την καρδιά του οικισμού, όχι μόνο χωρικά, αλλά και γιατί η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που αυτός επιδεικνύει, επικεντρώνεται σε αυτή, με το άλλο κέντρο να είναι η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην είσοδο του οικισμού.

Αυτή η πλατεία την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγών, στο πλαίσιο του έργου για την ανακατασκευή της, που θα αυξήσει, μεταξύ άλλων, και την διαθέσιμη ανοιχτή επιφάνεια για την τοποθέτηση της εξέδρας.

Οι εργασίες αποξήλωσης της παλιάς πλατείας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχουν ολοκληρωθεί, και προχωρά η δημιουργία της νέας, που περιλαμβάνουν και την επισκευή του ηρώου που βρίσκεται σε αυτή.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των περιμετρικών κρασπέδων, με τα οποία διατηρείται το αρχικό σχήμα της πλατείας με τις 4 γωνίες καμπύλου σχήματος προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων στους περιμετρικούς δρόμους.

Στην νέα πλατεία, δημιουργείται μια καμπύλη ζώνη πράσινου κατά μήκος της Δυτικής όψης της πλατείας , στην μια πλευρά της παιδικής χαράς, οριοθετεί το μνημείο και καταλήγει εντός της πλατείας δημιουργώντας χώρους καθιστικούς και περάσματα (πέρασμα από την εκκλησία προς την πλατεία).

Με την νέα διαμόρφωση δημιουργείται ένας εγκάρσιος άξονας κίνησης Δυτικά -Ανατολικά για την διευκόλυνση των πεζών και την είσοδο των επισκεπτών στην παιδική χαρά, ενώ διατηρήθηκαν τα υφιστάμενα δέντρα και αναμένεται να ενισχυθεί η ύπαρξή τους όπου αυτό χρειάζεται σε καθιστικές περιοχές.

Όπως αναφέρθηκε, οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές εκδηλώσεις και αυξάνεται η διαθέσιμη ανοικτή επιφάνεια για τοποθέτηση εξέδρας κλπ, με χώρους για την τοποθέτηση μιας σειράς στοιχείων, όπως πέργκολα, στάση λεωφορείου, καθιστικά παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, κρήνη για νερό.

Να σημειωθεί κλείνοντας ότι η πλατεία θα διαθέτει επίσης κεκλιμένα επίπεδα με πλάτος τουλάχιστον 1,50μ με κλίση 5-7%, για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑΜΕΑ, καροτσάκια, ποδήλατα κλπ., ενώ θα γίνει και η συντήρηση του υφιστάμενου μαρμάρινου μνημείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.