Υπερκαλυφθηκαν οι θεσεις σχεδον σε ολα τα Πειραματικα Σχολεια της Κομοτηνης

Μόνο στο 3ο Πειραματικό Λύκειο Κομοτηνής υστέρησαν κατά 2 οι αιτήσεις

17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, με 204 από αυτές για τα νεόκοπα Πειραματικά σχολεία της Ροδόπης.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του Μαρτίου, το Υπουργείο Παιδείας είχε ιδρύσει νέα πειραματικά σχολεία στο 15ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής.

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από το Δήμο Κομοτηνής, ενώ και το πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων ήταν ασφυκτικό, μιας και η προθεσμία ήταν από τα μέσα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Στο τέλος οι αιτήσεις για τα σχολεία της Κομοτηνής υπερκαλύφθηκαν, πλην αυτών για το Πειραματικό Λύκειο, όπου οι ενδιαφερόμενοι ήταν 2 λιγότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις.

Έτσι υποβλήθηκαν 24 αιτήσεις για τις 21 θέσεις του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου, 43 αιτήσεις για τις 38 θέσεις του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, 51 αιτήσεις για τις 48 θέσεις του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής και 86 αιτήσεις για τις 88 θέσεις του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής. Στην τελευταία περίπτωση θα υπάρξει δυνατότητα επανυποβολής αιτήσεων, ενώ στις υπόλοιπες, οι εισακτέοι θα επιλεγούν με κλήρωση.

Ικανοποίηση από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι παρόλο που οι προθεσμίες ήταν ασφυκτικές, υπήρξε ενδιαφέρον από τους γονείς, ενώ πολλά ερωτήματα και επιφυλάξεις που υπήρχαν, θεωρεί πως θα λυθούν από την εμπειρία της πρώτης χρονιάς.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, φάνηκε πως υπήρξε ενδιαφέρον για τα πειραματικά σχολεία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως και οι δύο εναπομείνασες θέσεις στο Πειραματικό Λύκειο θα καλυφθούν, μιας και αναμένεται να υπάρξει επαναπροκήρυξη για τις θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί στα Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.