Υπερδιπλασιαζεται ο αριθμος των γιατρων του ΚΕΠΑ

Αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ υπερδιπλασιάζεται. Συγκεκριμένα, από 500, που είναι σήμερα, θα φτάσει τους 1.200.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται το Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ν. 4961/2022, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι ιατροί του ΚΕΠΑ, ενώ θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις γιατρών.

Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΕΠΑ το 2010, στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης του σώματος γιατρών και του διοικητικού προσωπικού των κέντρων. Επίσης, θα δημιουργηθεί πλατφόρμα, για να υποστηρίξει τις λειτουργίες των επιτροπών, καθώς και τον καλύτερο και ταχύτερο προγραμματισμό των ραντεβού.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΕΠΑ προχωρούμε στην ενίσχυση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία. Μέχρι τώρα, το σώμα γιατρών, όχι μόνο δεν ανανεώθηκε ποτέ, αλλά και αρκετοί έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης ή για προσωπικούς λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα να έχουμε μόνο 500 γιατρούς στο ΚΕΠΑ, γεγονός που καθυστερεί τη διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας. Με τη σημερινή απόφαση, υλοποιούμε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Οφείλουμε μία αξιοπρεπή καθημερινότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία και το κάνουμε πράξη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.