Υπερ του Παλαιστινιακου λαου διαδηλωσαν Κομοτηναιοι

Πορεία στους δρόμους της πόλης

Την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό που βιώνει δύσκολες μέρες έδειξαν οι Κομοτηναίοι την Πέμπτη στο απόγευμα στην συγκέντρωση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας.

Στην κάμερα του Παρατηρητή της Θράκης μίλησε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ο οποίος δήλωσε πως «αυτό το έγκλημα κρατάει εδώ και 75 χρόνια, διωγμοί φυλακίσεις  πολιτικών κρατουμένων δολοφονίες αμάχων, δολοφονίες παιδιών, γυναικών, γερόντων. Τώρα διεκδικούμε να υπάρξει ανεξάρτητο κράτος για τον παλαιστινιακό λαό και να έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερος στην πατρίδα του. Ενώ καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να καλέσει πίσω την φρεγάτα Ψαρρά και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα στην Γάζα».

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

H συγκέντρωση άνοιξε με την απαγγελία του ποιήματος  «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…» του Τάσου Λειβαδίτη ενώ μετέπειτα τον λόγο πήρε η Γιουσούφ  Εμπρού μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.