Υπερ συνεργατικου σχηματος για την ΕΝ. ΚΛΩ ο Γιαννης Τολιος

Παρών στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι εργαζόμενη της «Ενωμένης Κλωστουφαντουργίας» ήταν ο πρώην ΓΓ βιομηχανίας –και νυν στέλεχος της ΛΑ.Ε-, από τα χείλη του οποίου άλλωστε δημοσιοποιήθηκε η είδηση για την προσπάθεια επαναλειτουργίας των εργοστασίων της εταιρίας σε Κομοτηνή και Νάουσα.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τόλιος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το ‘συνεργατικό’ σχήμα που προτείνουν οι εργαζόμενοι της «ΕΝΚΛΩ» για την επαναλειτουργία 4 μονάδων του πρώην ομίλου Λαναρά, αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση, που διαπνέεται από οικονομικό ορθολογισμό, αναπτυξιακό όραμα και κοινωνική ευαισθησία. Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να γίνει «παράδειγμα προς μίμηση» για την επαναλειτουργία και άλλων βιώσιμων βιομηχανικών μονάδων που λόγω κρίσης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η λύση που προτείνεται για τη ρύθμιση των χρεών προς τράπεζες, δημόσιο, ΙΚΑ και εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία 4 μονάδων και την ανάκτηση 300 θέσεων εργασίας με προοπτική άλλες 400 σε βάθος πενταετίας, είναι επ’ ωφελεία των πιστωτών, της εθνικής οικονομίας, των εργαζόμενων και των τοπικών κοινωνιών (Νάουσας και Κομοτηνής). Το ποσό του δανείου των 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική, ως κεφαλαίου κίνησης, είναι ασήμαντο μπροστά τα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κάνει τις αναγκαίες νομικές ρυθμίσεις και να εξασφαλίσει πρακτικά την προώθηση του σχεδίου, αντί να δίνει τις συνήθεις «καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις». Να σταματήσει να χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες για «σωτηρία» των τραπεζών, «θυσιάζοντας» από την άλλη συντάξεις, θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, στο βωμό των μνημονιακών επιλογών.

Η «Λαϊκή Ενότητα» υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την πρόταση των εργαζόμενων και θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού, για την προώθηση της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.